ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Φίλης: Συναντίληψη και συνεργασία με την Εκκλησία



Ν. Φίλης: Συναντίληψη και συνεργασία με την Εκκλησία στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών (Video)
"Είναι προφανές ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι και τους σεβόμαστε" τόνισε ο Υπουργός Ν. Φίλης.

 

Στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών -
"Η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο αγαθό και ηθικό στην δική μας περίπτωση ενώ στην περίμετρό μας δημιουργεί πολέμους"

 

 
"Εξαιρετικά γόνιμη" χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης τη συζήτηση με τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο ενώ τόνισε ότι επιδίωξη και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει μια μόνιμη συνεργασία, εφ' όλων των ζητημάτων δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

"Είναι προφανές ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι και τους σεβόμαστε. Υπάρχει συναντίληψη και δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες" συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει τεθεί και από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις υπάρχουσες συνθήκες καθώς "η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο αγαθό και ηθικό στην δική μας περίπτωση ενώ στην περίμετρό μας δημιουργεί πολέμους".

Με σεβασμό στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός θα υπάρξει συνεργασία και των δύο πλευρών προς όφελος του ελληνικού λαού τόνισε ο υπουργός.

Από τη μεριά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας για την συνάντηση που είχαν όπως είπε την ευκαιρία της ανταλλαγής απόψεων. Τόνισε ότι τα θέματα Εκκλησίας και Πολιτείας ρυθμίζονται από τον καταστατικό χάρτη της χώρας (Σύνταγμα) και λύνονται σε συνεργασία η οποία θα είναι συνεχής και με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ώστε όπου προκύπτουν προβλήματα, να επιλύονται.

Κατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: