ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Για τη ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας




Σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο του ΟΗΕ


·         Δεν μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες ή για δανεισμό στις ανεπτυγμένες, εκτός αν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του Χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.

·         Σε όλα τα φόρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού εδώ, θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς η αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη.

·         Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναγκαία για την ανάπτυξη, ακόμη και για τις ανεπτυγμένες χώρες, όπως συνέβη για τη Γερμανία το 1953.


Σημεία από τη συνέντευξη του Ευκ. Τσακαλώτου στους Financial Times

·         Τα ζητήματα της ρύθμισης του χρέους, της έγκαιρης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της θετικής αξιολόγησης από τους πιστωτές, είναι κομβικά για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη

·         Εάν έχουμε θετική αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελάφρυνση του χρέους, δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψει (η ελληνική οικονομία) στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016


Για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο του ΟΗΕ

- Η Νέα Δημοκρατία εξανίσταται γιατί ο Αλ. Τσίπρας διεθνοποιεί το θέμα του χρέους και της απομείωσής του, μέσω της διαπραγμάτευσης. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από ένα κόμμα που έχει κάνει την εθελοδουλία, ιδεολογία του.


Δείτε  εδώ περισσότερα στοιχεία από τη συνέντευξη του Ευκ. Τσακαλώτου.


Υπουργείο Οικονομικών για την (δήθεν) επερχόμενη «φοροκαταιγίδα»:

«Σε συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των φορολογουμένων πολιτών έχει επιδοθεί η Νέα Δημοκρατία, σε συμμαχία με μέρος των ΜΜΕ,  κάνοντας λόγο για επερχόμενη φοροκαταιγίδα, παρουσιάζοντας ακόμη και φόρους που προϋπήρχαν ως νέους.  Το Υπουργείο Οικονομικών για να αντικρούσει ανάλογη φημολογία και καταστροφολογία και κυρίως για να διασφαλίσει την αντικειμενική  ενημέρωση των πολιτών, απάντησε λεπτομερώς  για θέματα φορολογικής πολιτικής

·         υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα φορολογικά μέτρα είναι ίδια με εκείνα του περσινού έτους, χωρίς ταυτοχρόνως να αμφισβητεί τις δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την συμφωνία.

·         έχει δεσμευθεί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την ελάφρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων προχωρώντας:
-στην αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος
-στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και
-στην πάταξη της φοροδιαφυγής».


Για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων»

Σημεία από τη συνέντευξη του Γ. Σταθάκη

- Σκοπεύουμε να καταθέσουμε προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες έναν νέο νόμο, ο οποίος θα δημιουργήσει έναν δημόσιο φορέα διαχείρισης στον οποίο θα μεταφερθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για το σύνολο των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας, αναδιαρθρώνοντας παράλληλα τα δάνεια για το σύνολο των δανείων. Πριν από αυτό, ωστόσο, σκοπεύουμε προσωρινά να καταθέσουμε έναν νόμο που θα δημιουργεί μια άμεση απαγόρευση των εκπλειστηριασμών μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Σταθάκη


Παράταση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο  Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  αρμόδιος για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης ανακοινώνουν την παράταση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας μέχρι τη λήξη της προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους έως τις 31-12-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: