ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συρία: Δεκάδες νεκροί άμαχοι από επιθέσεις των Ρώσων

Συρία: Δεκάδες νεκροί από τις αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων

 

 

Μέρκελ: Σημείο καμπής η προσφυγική κρίση για τη γερμανική πολιτική


Για τριάντα έξι νεκρούς άμαχους μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά κάνουν λόγο πηγές από τη Συρία, ωστόσο η κρατική τηλεόραση μεταδίδει μόνο επτά.


Αυτά ενώ Βρετανία χαιρετίζει τη βούληση της Ρωσίας να κάνει χρήση βίας εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, σημείωσε ωστόσο ότι η Μόσχα πρέπει να επαληθεύει ότι οι επιδρομές που εξαπολύουν αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθετούν μέλη του ΙΚ και της αλ Κάιντα και όχι αντάρτες οι οποίοι ανήκουν σε άλλες οργανώσεις. Και η Α. Μέρκελ δηλώνει: Η προσφυγική κρίση θα αλλάξει σημαντικά την πολιτική μας και θα θέσει και πάλι νέες προτεραιότητες!

Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανέφερε ότι «Όλοι οι στόχοι στα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας που διεξήχθησαν σημερα στο βόρειο τμήμα της Χομς ήταν άμαχοι».

Οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 36 αμάχων και έπληξαν περιοχές που δεν ελέγχουν το Ισλαμικό Κράτος και οι μαχητές της Αλ Κάιντα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Χότζα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι οι άμαχοι σκοτώθηκαν σε πέντε διαφορετικές περιοχές.

«Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το νίκησαν πριν από ένα χρόνο» υπογράμμισε.


Η Βρετανία ζητά επιβεβαιώσεις ότι η Ρωσία πλήττει το ΙΚ στο έδαφος της Συρίας

Η Βρετανία χαιρετίζει τη βούληση της Ρωσίας να κάνει χρήση βίας εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, σημείωσε ωστόσο ότι η Μόσχα πρέπει να επαληθεύει ότι οι επιδρομές που εξαπολύουν αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθετούν μέλη του ΙΚ και της αλ Κάιντα και όχι αντάρτες οι οποίοι ανήκουν σε άλλες οργανώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε συγκεκριμένα «είναι πολύ σημαντικό η Ρωσία να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει... ότι η στρατιωτική δράση που ανέλαβε στη Συρία σήμερα το πρωί στρέφεται εναντίον στόχων του ΙΚΙΛ (σ.σ. η παλαιότερη ονομασία του ΙΚ) και οργανώσεων προσκείμενων στην αλ Κάιντα και όχι εναντίον μετριοπαθών αντιπάλων του καθεστώτος του Άσαντ», ανέφερε  μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι ενέργειες για την υποστήριξη του καθεστώτος (της Συρίας) είναι ασύμβατες με την αποτελεσματική διεξαγωγή του πολέμου εναντίον του ΙΚΙΛ στη Συρία», έκρινε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βρετανίας.

Μέρκελ: Σημείο καμπής η προσφυγική κρίση για τη γερμανική πολιτική

«Σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική χαρακτηρίζει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ την προσφυγική κρίση και θεωρεί ότι η Γερμανία στο τέλος θα είναι ισχυρότερη και όχι ασθενέστερη.

Η προσφυγική κρίση «θα αλλάξει σημαντικά την πολιτική μας και θα θέσει και πάλι νέες προτεραιότητες. Κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Αν σκεφτούμε τους πρόσφυγες, τότε θα παρατηρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία, στο Αφγανιστάν, δεν συμβαίνει πλέον κάπου μακριά, αλλά στην πόρτα μας. Και μας επηρεάζει», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Προσέθεσε δε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά και αναφέρθηκε ειδικά στην καταπολέμηση των αιτίων της φυγής των ανθρώπων από την πατρίδα τους και στην ανάγκη να διατεθούν περισσότερα χρήματα στις περιοχές της κρίσης, «διότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα στη Γερμανία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και δήλωσε αποφασισμένη να διαχειριστεί την κρίση ώστε στο τέλος η Γερμανία να είναι ισχυρότερη.

Ο γενικός διευθυντής της Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στην Saarbruecker Zeitung, απέρριψε την κριτική εναντίον της καγκελαρίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει αρκετή στήριξη ώστε να παραμείνει αδιαμφισβήτητη ως το τέλος της θητείας της.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην κριτική που ασκούν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό» να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: