ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Στερνό αντίο σήμερα στην ΕΑΜίτισσα Γεωργία Αντύπα



Έφυγε σε ηλικία 92 χρόνων, τρεις μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της Γεράσιμου, μετά από 70 χρόνια έγγαμης συμβίωσης

Μετά από 70 χρόνια έγγαμου βίου ο 94 Γεράσιμος Αντύπας και η 92χρονη σύζυγός του Γεωργία χώρισαν, όταν σώθηκε το λάδι στο καντήλι της ζωής του πρώτου, πριν τρεις μήνες. Η κυρά Γεωργία, που έμεινε πίσω να σφραγίσει την πόρτα του περάσματος από τα επίγεια, δεν άντεξε  το χωρισμό και την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, ανήμερα της ίδρυσης του ΕΑΜ, πριν 74 χρόνια, την έκλεισε αθόρυβα.


Σε ηλικία 18 χρόνων είχε γνωρίσει τον κόσμο του ΕΑΜ μέσα στα κλωστοϋφαντουργία της Πάτρας, όπου εργάστηκε η ίδια για τα προς το ζειν, ενώ η χώρα περνούσε την τυραννία του φασίστα κατακτητή. Οργανώθηκε και προσέφερε. Και στην απελευθέρωση σε ηλικία 22 χρόνων, παντρεύτηκε με τον άντρα της Γεράσιμο, κατά δύο χρόνια μεγαλύτερό της. Από το 1945 μέχρι πριν τρεις μήνες, πέρασε μαζί του επτά δεκαετίες ανέφελες. 

Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, η κηδεία της σορού της έγινε από τον ΙΝ Αγγέλων του Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών, όπου ετάφη στον οικογενειακό της τάφο, δίπλα στον σύζυγό της και πέρασε  εν πλήρη νεκρική σιγή στην Αχερουσία των Αθανάτων.

Η μάνα μου ήταν ΕΑΜίτισσα, μου είπε η κόρη της Μαρία Αντύπα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, το τραγικό πρόσωπο της ιστορίας, που έτυχε να ζήσει τους απανωτούς θανάτους  των γονέων της και ήχησε αυτό ως τίτλο τιμής και πατριωτικού χρέους, όπως είναι.

Στερνό αντίο απηύθυναν σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς, που παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν.  Ανάμεσά τους οι δύο βουλευτές του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Σιδηρόπουλος και  μέλη της ΝΕ Αχαΐας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: