ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου IRIS


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18 Σεπτεμβρίου 2015, στην  πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, η 2η συνάντηση εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο IRIS.


Για την πρόληψη και αντιμετώπιση των  φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης

Προτάσεις φορέων στη διαβούλευση για το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας - Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συντηρεί τον ηλεκτροφωτισμό στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας - Αρωγός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Πρόγραμμα «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18 Σεπτεμβρίου 2015, στην  πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, η 2η συνάντηση εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο «IRIS – Innovative learning Resources to foster equal participation In grassroots Sports dealing with discrimination,  racism and violence incidents – Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας», στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Συμπράξεις Συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού. 

Εκτός από το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, που είναι ο επικεφαλής εταίρος – συντονιστής, στη σύμπραξη του έργου IRIS συμμετέχουν και οι εταίροι-φορείς:  Πανεπιστήμιο του Shumen (Βουλγαρία), Πανεπιστήμιο Jyvaskyla (Φινλανδία), Oltalom Αθλητική Ένωση (Ουγγαρία), Πανεπιστήμιο Santiago de Compostela (Ισπανία), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στη συνάντηση παρουσιάσθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη, σε τοπικό επίπεδο, από κάθε εταίρο που συμμετέχει στην σύμπραξη, και αφορούσε την καταγραφή στοιχείων και περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης (σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες) αναφορικά με το πρόβλημα των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας στον αθλητισμό βάσης, μέσω ερωτηματολογίων, που μοιράστηκαν σε καθηγητές Φυσικής αγωγής, προπονητές, αλλά και Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προέδρους και αθλητικούς παράγοντες, καθώς και παράγοντες χάραξης πολιτικής στον Αθλητισμό. 

Τελικός στόχος της έρευνας ήταν η αναγνώριση των εκπαιδευτικών αναγκών, (μέσω των εκθέσεων όλων των συμμετεχουσών χωρών), σε Ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. 

Το επόμενο στάδιο, περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών των οποίων το περιεχόμενο θα προκύψει με βάση τις παραπάνω μελέτες, αλλά και τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις των Πανεπιστημίων, της Jyvaskyla (Φινλανδία), του Santiango de Compostela (Ισπανία), του Πανεπιστημίου του Shumen (Βουλγαρία) και την τεχνική εφαρμογή τους από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στο σημείο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ως Νόμιμος Εκπρόσωπος του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, θα ήθελε να ευχαριστήσει, όλους τους συντελεστές (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Προπονητές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προέδρους και αθλητικούς φορείς, καθώς και φορείς χάραξης πολιτικής στον Αθλητισμό) οι οποίοι «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά συμμετείχαν στη διεξαγωγή της έρευνας αναγκών, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που τους δόθηκε, με την ευχή να τους έχουμε δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια του έργου».


Προτάσεις φορέων στη διαβούλευση για το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Με κατάθεση σημαντικών προτάσεων και θέσεων για την υλοποίηση των επί μέρους σχεδιασμών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την κατάρτιση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη φορέων στην αίθουσα Συνεδριάσεων (Διοικητήριο) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Η ενημέρωση έγινε μετά από την πρόσκληση που έχει αποστείλει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και αφορούσε τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 1η φάση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Παράλληλα, αντηλλάγησαν και απόψεις για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα και προς όφελος των πολιτών, οι έξι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να αρθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να υλοποιηθούν έργα και δράσεις που θα στηρίζουν τους πολίτες και να σταθεροποιήσουμε την οικονομία που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και επιπλέον σημείωσε πως «η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία και στόχος μας είναι με το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να δώσουμε μεγαλύτερη οικονομική και παραγωγική αξία και να αξιοποιήσουμε την τοπική μας παραγωγή».

Να σημειωθεί πως την σημερινή παρουσίαση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε., τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και εκπροσώπους του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ποιοι συμμετείχαν

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και παρέστησαν επίσης, εκτός της κυρίας Σταρακά και του κ. Αγγελόπουλου οι εξής: π. Επιφάνιος από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έφη Καρδαρά, Νίκος Μπαλαμπάνης, Σάββας Αυγέρης, Δήμαρχοι Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος, Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης, Αντιδήμαρχοι Ναυπάκτου Κ. Καρακώστας, Αγρινίου Ν. Καζαντζής, Μεσολογγίου Δ. Μπουσμπουρέλης, Γ.Γ. Δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας Κ. Μπεκιαράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, Πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας Μαίρη Χρυσικοπούλου, εκπρόσωπος Τριχωνίδας Α.Ε. Ι. Μπιρμπίλης, εκ μέρους του ΚΕΠΕ Πρ. Προδρομίδης και Φωτεινή Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Κωνσταντίνος Κόλλαρης, Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Μέγκας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής Π.Δ.Ε Σπύρος Παπασπύρου και άλλα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συντηρεί τον ηλεκτροφωτισμό στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας

Στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Γιάννη Λύτρα, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Εργασίες συντήρησης  ηλεκτροφωτισμού  του Εθνικού Οδικού  Δικτύου Π.Ε Αχαΐας», παρουσία του αναδόχου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Φάρες Μπεσαράτ, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το έργο, προϋπολογισμού  200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΣΑΕΠ 001).

Πρόκειται για εργασίες που θα γίνουν και συγκεκριμένα αντικατάσταση καλωδίων,  φωτιστικών σωμάτων, και λοιπών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας μετά την υπογραφή της σύμβασης, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, δήλωσε ότι «οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα» και ζήτησε από τον ανάδοχο την ποιοτική αντιμετώπιση των φθορών που έχει υποστεί το δίκτυο, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που η υπογραφείσα σύμβαση προβλέπει.


Αρωγός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Πρόγραμμα «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντώνιος Χαροκόπος με στελέχη του προγράμματος Συνηγορίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Κατά τη σύσκεψη συμφώνησαν την προώθηση της συνεργασίας για την περαιτέρω ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος για τη νόσο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης, στηρίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της , το έργο του Συλλόγου και του Προγράμματος μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Υπηρεσιών Υγείας και Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Γραφείο Συνηγορίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας» το οποίο υλοποιείται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνικής Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: