ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Για τη μετακίνηση των δημοτών Πάτρας



Εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Χρηστών Αστικών Συγκοινωνιών -  Άσκηση επαναστατικής γυμναστικής από το ΚΚΕ στην ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας - Και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας «τα Παιδία παίζη» -  Εκτεταμένες διακοπές ύδρευσης στην Πάτρα



Μια νέα σημαντική καινοτομική εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Χρηστών Αστικών Συγκοινωνιών που αναπτύσσεται στην Πάτρα από την ΑΔΕΠ σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας στο πλαίσιο του έργου SUMMIT - Sustainable Urban Mobility Management
Information Technologies, η οποία δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για τις διαδρομές και τη λειτουργία των αστικών λεωφορείων, είναι πλέον διαθέσιμη για τους χρήστες φορητών συσκευών (smartphones και tablets)  με το όνομα “ ΠΑΤΡΑ Bus”.

Η εφαρμογή “ΠΑΤΡΑ Bus” που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο    (https://play.google.com/store/apps/details?id=adep.mobile.transport&hl=el και https://itunes.apple.com/us/app/patras-bus/id988405273?mt=8 για τους χρήστες iphone), περιλαμβάνει όλες τις στάσεις του δικτύου που εξυπηρετεί το Αστικό ΚΤΕΛ και δίνει στον επιβάτη πληροφορίες πραγματικού χρόνου για:

·         Τον χρόνο άφιξης του επομένου λεωφορείου της γραμμής που τον ενδιαφέρει σε οποιαδήποτε στάση του δικτύου.
·         Τη βέλτιστη διαδρομή για την μετακίνηση που επιθυμεί να κάνει με αστική συγκοινωνία και την κοντινότερη στάση που εξυπηρετεί την επιθυμητή μετακίνηση, εφόσον δώσει το σημείο που βρίσκεται και το σημείο προορισμού του.
·         Τη θέση των λεωφορείων πάνω στη διαδρομή κάθε γραμμής σε πραγματικό χρόνο.
·         Πληροφορίες για κάθε γραμμή των αστικής συγκοινωνίας και τις στάσεις, με φωτογραφίες τους.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής πληροφόρησης επιβατών “ΠΑΤΡΑ bus”,  συμπληρώνει το δίκτυο των έξυπνων στάσεων που έχουν εγκατασταθεί σε 30 πολυσύχναστες στάσεις του δικτύου και βελτιώνει σημαντικά τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες της Πάτρας, αφού βοηθάει τους πολίτες σε οποιοδήποτε σημείο τςη πόλης να προγραμματίσουν συστηματικά και οργανωμένα τις μετακινήσεις τους με αστική συγκοινωνία.

Το σύστημα που έχει αναπτυχθεί θα μπορεί αργότερα, όταν θα αναπτυχθούν και οι υπόλοιπες εφαρμογές που προβλέπονται στο σχέδιο για την εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής στη διαχείριση της κυκλοφορίας και την πληροφόρηση των χρηστών των διαφόρων μεταφορικών δικτύων του Δήμου Πατρέων, να παρέχει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης σε δημοτικά πάρκινγκ, γαι τη διαθεσιμότητα κοινόχρηστων ποδηλάτων σε κάθε σταθμό διάθεσης για το δίκτυο σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του έργου CIELO -  το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το Interreg και πρόκειται να λειτουργήσει πολύ σύντομα.

Με την υλοποίηση των έργων αυτών, η Πάτρα εισέρχεται στη λίστα των Ελληνικών πόλεων που χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφορικής γαι τη διαχείριση των μετακινήσεων.

Τόσο το έργο SUMMIT, όπως και το έργο CIELO,  υποστηρίζουν πλήρως τον βασικό στόχο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που είναι η  ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότηκας και την αναβάθμιση μέσω αυτής της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Άσκηση επαναστατικής γυμναστικής από το ΚΚΕ στην ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας

Τα μέλη της προσκείμενης στο ΚΚΕ δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που δραστηριοποιείται στo Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων, Ελένη Μπιρλή Αντιπρόεδρος ΚΟΔΗΠ Δήμου Πατρέων, και Τίμος Παπανικολάου Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου, εξασκούμενα στην… κομματική γυμναστική ζήτησαν να συζητηθούν, προ ημερήσιας διάταξης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, τα παρακάτω δύο θέματα:

1)  μείωση της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες και 2) συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Κατέθεσαν μάλιστα, για τα θέματα αυτά, τα παρακάτω δύο ψηφίσματα:

Για τη μείωση της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες

«Με έγγραφό του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στις 23/9/2015 με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για το σχολικό έτος 2015-2016, αναφέρει ότι η  χρηματοδότηση των  Σχολικών  Επιτροπών είναι μειωμένη  κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου σημαίνει πρακτικά ότι οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών. Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για  δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση της αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβαση τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή – Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28€ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280€ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση  28€.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας δηλώνει κάθετα την αντίθεσή του και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους». 

Για τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Το πρόγραμμα για τη λειτουργία των δομών για τη φτώχεια, που αφορά όλη την Ελλάδα και λήγει στο τέλος του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για περίπου 256 δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια κ.λπ.), στα οποία απασχολούνται 1.112 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα δηλαδή, που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Θεανούς Φωτίου, η σημερινή υφυπ. Ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τέλους του έτους και έως τότε θα γίνει η αξιολόγηση των δομών και όσα άτομα κριθεί ότι περισσεύουν θα τοποθετηθούν σε άλλες δομές.

Με βάση το παραπάνω, η παράταξη του ΚΚΕ σαν μην άκουσε την χθεσινή δέσμευση της υφυπουργού Φωτίου, καλεί το ΔΣ της προσκείμενης στην ΝΔ ΠΕΔ να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα:

«Η αναπληρώτρια Υπουργός, μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παράταση του προγράμματος, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Ο σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν οι κοινωνικές δομές, να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και να μη δίνονται ούτε αυτά τα ψίχουλα ανακούφισης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, απλά μετατίθεται.
Το Δ. Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας απαιτεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές και να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ στη λειτουργία των δομών». 

Και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας «τα Παιδία παίζη»

Στο ίδιο πνεύμα και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ν. Φίλη, για το θέμα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος, με την επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, θέτει το ζήτημα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και το γεγονός της μείωσης των αποδοχών τους, κατά 10%.

Ο Α. Αθανασόπουλος κάνει λόγο για «αντεργατική ενέργεια» και ζητά από τον Υπουργό να «αναθεωρήσει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση».

Παράλληλα επαναλαμβάνει, ότι «η Δημοτική Αρχή της Πάτρας απαιτεί την μονιμοποίηση τους, στο Δήμο Πατρέων με σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».

Όπως καταλαβαίνετε στο Δήμο Πατρέων, τον προσκείμενο στο ΚΚΕ «τα Παιδία παίζη»!

Εκτεταμένες διακοπές ύδρευσης στην Πάτρα

Από την ΔΕΥΑ Πάτρας ανακοινώνεται ότι την νύκτα της Τετάρτης 30-9-15  προς Πέμπτη      1-10-15  και από ώρα 01.00 έως 05.00 το πρωί, λόγω εργασιών στο δίκτυο μεταφοράς νερού, θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στην περιοχή της Αρόης. 

Ακόμη, την Τετάρτη 30-9-15 και από ώρα 08.00  το πρωί έως 5.00 το απόγευμα, λόγω εργασιών στο δίκτυο μεταφοράς νερού , θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στην περιοχή της  Άνω πόλης και αναλυτικότερα στην περιοχή  που περικλείεται από τις οδούς: 25ης Μαρτίου - Γούναρη - Αθ. Διάκου - Μεσολογγίου - Ασ. Φωτήλα - Σωτ. Θεοχαροπούλου - Ηλείας - Βουλγάρεως - Ιωνίας - Ερενστρώλε - Καρατζά - 3ου Ορειβατικού - Γερμανού - Σωτηριάδου - Παντοκράτορος - Εισοδίων - Ερισσού - 25ης Μαρτίου.

Επίσης την Κυριακή   4-10-15 και από ώρα 8.00 το πρωί έως 15.00 το μεσημέρι, λόγω εργασιών στο δίκτυο Ύδρευσης  θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στην περιοχή Αγ. Ιωάννου Πράτσικα  και αναλυτικότερα στην περιοχή  που περικλείεται από τις οδούς: Αγ. Ιωάννου Πράτσικα - Ελευθερίου Βενιζέλου - Ακτή Δυμαίων - Ανθείας  - Αγ. Ιωάννου Πράτσικα

Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: