ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τρεισήμισι χιλιάδες Πατρινοί βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο του Ran Greece

Οι τρεις πρώτοι του αγώνα με αφιέρωση στον αδικοχαμένο Φώτη Ανδρικόπουλο από τον Γρηγόρη Βουτσινά. (Φωτογραφία από το thebest).


Στον αδικοχαμένο φίλο του Φώτη Ανδρικόπουλο αφιέρωσε τη νίκη του στο σημερινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων ο Γρηγόρης Βουτσινάς


Οι τρεις πρώτες γυναίκες.
Διεξήχθη από τις 10 το πρωί η μεγάλη αθλητική γιορτή του Run Greece στην Πάτρα. 

Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία Γεωργίου και το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στα 10 χιλιόμερα με συμμετοχή που ανήλθε στα 800 άτομα.

Στις 11.30 ακολούθησε η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων, ανδρών – γυναικών που ήταν και η πιο μαζική και έφθασε τους δυόμισι χιλιάδες δρομείς. Και στις 11.32 ο αγώνας των παιδιών. 



Συμμετείχαν και άτομα εκτός προγράμματος, που δήλωσαν συμμετοχή σήμερα το πρωί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο  νεότευκτος σύλλογος Φαέθων Αντύπας ξεπέρασε τα σαράντα άτομα που συμμετείχαν. Μελανό σημείο ήταν τα αυτοκίνητα που περνούσαν παράλληλα με τους δρομείς σε μεγάλο μέρος της διαδρομής. Και οι μηχανές που κυκλοφορούσαν ανάμεσα με το πρόσχημα της ετοιμότητας για βοήθεια.

Επίσης η απουσία Πατρινών γονέων σε μεγάλο βαθμό, διότι εάν από όσους συμμετείχαν ήταν παρών έστω και ένα συγγενικό πρόσωπο, θα έπρεπε  να έφθανε ο όγκος των παρόντων πέρα από το εμβαδόν της πλατείας.

Εν αντιθέσει με την απουσία συγγενών αθλητών είδαμε την κα Ειρήνη Αντύπα, σύζυγο του αείμνηστου μαραθωνοδρόμου Γιώργου Αντύπα, να τιμά το αθλητικό γεγονός με ιδιαίτερη διακριτικότητα, παρακολουθώντας τους δρομείς από το απέναντι πεζοδρόμιο  από όπου και το διαμερισμά της, στην οδό Μαιζώνος.

Αφιερωμένος στον Φ. Ανδρικόπουλο

Στον αδικοχαμένο φίλο του Φώτη Ανδρικόπουλο αφιέρωσε τη νίκη του στο σημερινό αγώνα των 5χιλιομέτρων στο πλαίσιο του run Greece ο Γρηγόρης Βουτσινάς που έκοψε πρώτος την κορδέλα στην πλατεία Γεωργίου.

Μάλιστα ο αθλητής που και πέρυσι είχε κερδίσει τον αγώνα, φορούσε στην μπλούζα του μια μαύρη κορδέλα σε ένδειξη πένθους για το χαμό του 19χρονου πεζοναύτη στο Βόλο.

Ο Κ. Σπαρτινός έδωσε παρών.

Απονομές επάθλων

Ακολούθησαν ο απονομές ενώ η διοργάνωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς δόθηκαν στο ΘΠΚ Μέριμνα 10.000 ευρώ.

Στo Run Greece Πάτρας δήλωσαν συμμετοχή 3.540 δρομείς και είναι το μαζικότερο Αθλητικό γεγονός όλων των ετών και για όλα τα αθλήματα, που οργανώθηκε εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Και πέρυσι ο αγώνας στην Πάτρα ήταν ο πιο μαζικός από όλους! Συγκεκριμένα πήραν μέρος 557 δρομείς στον αγώνα 10.000μ. και 1.151 σε αυτόν των 5.000μ.

Η διοργάνωση έχει τη συμπαράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, το Δήμο Πατρέων και τις Υπηρεσίες του, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όλους τους φορείς Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ. Μεγάλη στήριξη υπήρχε από το Σύλλογο Κριτών Στίβου και από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Αλλά και από τις 12 συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες της πόλης:

● Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, και Ναυαγοσωστών Πάτρας, του Ε.Ε.Σ.
● Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτ. Πελ/σου
● Ομάδα «ΕΨΙΛΟΝ» Δήμου Πατρέων
● Παν/νιος σύλλογος Φυσικοθεραπευτών- Ν.Π.Δ.Δ.
Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας
● Σύλλογος Δρομέων Yγείας Πάτρας
● Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Πάτρας
● Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών το Πάρκο της Αγυιάς
● «ΦΑΕΘΩΝ» – Club Περιπατητών / Δρομέων & Μαραθωνοδρόμων Πάτρας Γ. Αντύπας
● «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» - Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Πάτρας
● Εθελοντική Μουσική Ομάδα
● «ΜΑΧΗΤΕΣ» Πάτρας
● Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλετιστών «B-STROM»

Ο Γραμμ. του Δημ. Συμβ. Ηλ. Γρηγόρης στη μέση σε φόρμα!
Ένα σύνολο τουλάχιστον 400 ατόμων λειτούργησε υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα γεγονός που θα αποτελέσει εκπλήρωση ενός από τους στόχους του αγώνα που είναι να αποτελέσει πεδίο δημιουργικής σύμπραξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. / Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.

Ο αγώνας έγινε παράλληλα με την πολύτιμη στήριξη της Wind η οποία έχει αγκαλιάσει από την προηγούμενη χρονιά το γεγονός Πανελλαδικά και η οποία και το 2014 θα λειτουργήσει την αψίδα, ( η Αψίδα της Αγάπης) κάτω από την οποία διήλθαν οι δρομείς και περιπατητές της πόλης μας και για κάθε συμμετέχοντα θα προσφερθούν 3 ευρώ στη «ΜΕΡΙΜΝΑ», (Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών).

Οι διαδρομές

Για τα 5.000 χλμ. : Εκκίνηση δόθηκε από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄ και ακολουθήθηκε η διαδρομή έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου - Αγίας Σοφίας - Κωνσταντινουπόλεως - Μαιζώνος - περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου - Μαιζώνος - Παπαφλέσσα - Κορίνθου - περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.

Για τα 10.000 μ. : Ήταν η ίδια διαδρομή δύο φορές συνεχόμενα.

Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκκίνηση ήταν επί της Κορίνθου (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός στην Πλ. Γεωργίου Α΄, δηλαδή τα παιδιά έτρεξαν μόνο επί της Κορίνθου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Παναγόπουλος από την σημερινή διοργάνωση του Run Greece στην Πάτρα, εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 3.640 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. 

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος η συγκεκριμένη δράση  ήταν το μεγαλύτερο γεγονός μαζικού αθλητισμού που έχει ποτέ διοργανωθεί στην Ελλάδα, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα όπως επισήμανε ο στόχος πλέον είναι του χρόνου να συμμετάσχουν πάνω από 5.000 άτομα. 

«Η εκδήλωση ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρουν οι Πατρινοί στους δρόμους και να τρέξουν.Να αλλάξουν τρόπο ζωής. Πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να βάλουν την άθληση στην καθημερινότητά τους», είπε μεταξύ άλλων ο συμπολίτης πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: