ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Για κακούργημα άλλος ένας «άριστος» του Μητσοτάκη

 

Δίωξη για διακεκριμένη κλοπή υλικών στον πρώην γενικό διευθυντή της ΕΑΓΜΕ Ανδρ. Τσώκο, υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ 


Είναι η εποχή όπου οι άριστοι της Πάτρας υποδέχονται τον Μητσοτάκη με βάγια στους δρόμους της κάτω Πόλη, ως... επί πώλου ερχόμενον εν ονόματι Κυρίου!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατά νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) ασκήθηκε στον «γαλάζιο» πολιτευτή Ανδρέα Τσώκο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento. Πρόκειται για τον πρώην γενικό διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Κτηματολογίου, αλλά μόλις τρεις ημέρες μετά παραιτήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικό ασυμβίβαστο.

Η κλοπή φέρεται να έγινε από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ τον Δεκέμβριο του 2021 και η αξία «των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τα 120.000 ευρώ». Είναι ακόμη ένα παράδειγμα της «αριστείας» που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα είχε συναντηθεί με τον Ανδρ. Τσώκο προεκλογικά και, παρά το γεγονός ότι διενεργούνταν εισαγγελική έρευνα σε βάρος του, άναψε το «πράσινο φως» για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα.

Είναι η εποχή όπου οι άριστοι της Αχαΐας υποδέχονται τον Μητσοτάκη με βάγια στους δρόμους της κάτω Πάτρας, ως... επί πώλου ερχόμενον εν ονόματι Κυρίου!

Η μήνυση για την κλοπή και η εισαγγελική έρευνα

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει ο  στο documento της Κυριακής χθες, στις  15 Φεβρουαρίου 2022, εργαζόμενος της ΕΑΓΜΕ περνά το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μέσω του συνηγόρου του Λουκά Αποστολίδη καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καταγγέλλοντας κλοπή η οποία όπως υποστήριζε είχε σημειωθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Δεκεμβρίου 2021 εργαζόμενος στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό διαπίστωσε τη μεταφορά εξοπλισμού ο οποίος φυλασσόταν στο υπόγειο του κτιρίου. Οι εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ παρέμεναν κλειστές με εντολή τής τότε διοίκησης ύστερα από πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί λίγο νωρίτερα, στις 4 Δεκεμβρίου 2021, στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Κατά τη μεταφορά των υλικών παρών στη διαδικασία ήταν ο τότε γενικός διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρ. Τσώκος και κατά πληροφορίες ένας θεατρικός παραγωγός. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και διαβίβασε τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε πταισματοδίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν ως μάρτυρες πάνω από έντεκα πρόσωπα από την πλευρά του μηνυτή.Τον Μάρτιο του 2023 κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου και ο Ανδρ. Τσώκος. Ηταν η περίοδος που προετοιμαζόταν για την κάθοδο στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

Το Documento επικοινώνησε με τον κ. Τσώκο, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία κλοπή, όλα είναι στον αέρα, ουδέποτε έγινε απογραφή στην ΕΑΓΜΕ, άρα εγώ δεν παρέλαβα ποτέ αυτά τα υλικά, κάτι που θα αποδειχθεί».

Και άλλη καταγγελία για κλοπή €250.000 στην ΕΑΓΜΕ

Πάντως η επίμαχη υπόθεση δεν είναι η μοναδική κλοπής υλικών στην ΕΑΓΜΕ που έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, τον Δεκέμβριο του 2022 εργαζόμενοι της ΕΑΓΜΕ επισκέφτηκαν το ΑΤ Παιανίας και κατήγγειλαν επωνύμως την κλοπή μηχανολογικού εξοπλισμού από κτίριο στην Παιανία. Μάλιστα η αξία του εξοπλισμού ανερχόταν σε πάνω από 250.000 ευρώ, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Οι εργαζόμενοι επισκέφτηκαν δύο ακόμη φορές το ΑΤ Παιανίας εντός του Δεκεμβρίου του 2022. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επί της ουσίας καμία ενέργεια και η υπόθεση δεν έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη.

«Ευχαριστώ προσωπικά τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη»

Τον Απρίλιο του 2023 ο Ανδρ. Τσώκος συναντήθηκε με τον Κυρ. Μητσοτάκη, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ενώ εξέφραζε τις ευχαριστίες του προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Συνάντησα τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη. Ηθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την εμπιστοσύνη του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και την ευκαιρία να προσφέρω στην ιδιαίτερή μου πατρίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρ. Τσώκος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: