ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

56,04% ο Στέφανος Κασσελάκης στο 97,39% των ψήφων

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου
(INTIME NEWS - EUROKINISSI)

Αν και οι επιπτώσεις από την ακραία διαμάχη, που πέρασε σε κατώτερο επίπεδων μελών, φάνηκαν από τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας που υπήρξαν σημάδια για μείωση της προσέλευσης κατά 5%, εντούτοις η ζημιά περιορίστηκε σε ένα μικρό σύνολο ψηφοφόρων που αντιστοιχούσε σε 12 χιλ. ψήφους μείον, έναντι των 147 χιλ. αρχικώς ψηφισάντων την περ. Κυριακή, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης στις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου. 

Στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%. Η αρχικώς προκρινόμενη ως φαβορί Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%.

Σημειώνεται ότι οι συνολική ψήφοι των δύο υποψηφίων θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας (Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου) από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσσο. 

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε νωρίτερα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους δύο υποψηφίους και τους συνεχάρη για τον αγώνα τους. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 14:00 ώστε ο πρωθυπουργός να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ορίσουν συνάντηση.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο press room.

Στον δεύτερο γύρο προβλέφθηκαν περισσότερα τάμπλετ για τα εκλογικά τμήματα που είχαν σχηματιστεί ουρές, ενώ δεν χρειάζεται να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών. Συνεπώς η διαδικασία κινήθηκε γρηγορότερα, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων για Κασσελάκη

Στο μεταξύ, από τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής 24/9 ξεκίνησαν να αναρτώνται στις ιστοθέσεις και τα social media οι πρώτες αναφορές σε ξένα ΜΜΕ και πρακτορεία για την εκλογή Κασσελάκη.

To πρακτορείο Reuters σε σχετικό θέμα του αναφέρει μταξύ άλλων ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις δύο και πλέον δεκαετίες που έζησε στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εργαζόμενος εθελοντικά στις εσωκομματικές διαδικασίες του 2008.

Το Associated Press σημειώνει ότι ο μέχρι πρότινος κάτοικος Μαϊάμι εγκαθίσταται στην Αθήνα οριστικά ως επικεφαλής της Κουμουνδούρου, μετά την αρχική συμμετοχή στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Περιγράφει εξάλλου την εξαιρετική επικοινωνιακή του καμπάνια με αιχμή τα social media. Εξάλλου, παραθέτει το πώς ο εξαιρετικός στα μαθηματικά νεαρός είχε με σειρά υποτροφιών φτάσει να εργάζεται για την Goldman Sachs και αν ιδρύει εταιρεία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στη ναυτιλία.

H ισπανική El Pais εκτιμά ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές γραμμές της ελληνικής Αριστεράς, με την ανάδειξη Κασσελάκη στην προεδρία.

Βloomberg: Τα μέλη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη για να ηγηθεί του κόμματος.

 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: