ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Καρπέτας : Η πολιτική Φαρμάκη οδήγησε σε χρέη

 


Και μισοτελειωμένα έργα εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών - Στα 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται το χρέος της ΠΔΕ!

«ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΕ ΦΑΡΜΑΚΗ»

«Έργα οδοποιίας σταματημένα, έργα αντιπλημμυρικά που κρατούν διπλάσιο χρόνο από το κανονικό και δεν ολοκληρώνονται, χρέη εκατομμυρίων ευρώ και η ασφάλεια των πολιτών αφημένη στην τύχη. Αυτή είναι η κληρονομιά Φαρμάκη».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Καρπέτας, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει ότι:

«Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημιουργείται το παράδοξο να έχουν δοθεί 64 εκατομμύρια ευρώ σε κλειστές απευθείας αναθέσεις έργων, 2,5 εκατομμύρια συμπληρωματικών συμβάσεων με μόνη θετική ψήφο της παράταξης Φαρμάκη και εν τούτοις να έχουμε χιονοστιβάδα από παρατάσεις σε έργα κρίσιμα για την ασφάλεια των πολιτών, όπως τα Αντιπλημμυρικά ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ και η Οδοποιία σε επαρχιακούς δρόμους. Παρατάσεις οι οποίες οφείλονται και στην αδυναμία πληρωμών που έχει η Περιφέρεια, η οποία έχει φτάσει στο τεράστιο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ!

Από τη μία ένα κλειστό σύστημα ανάθεσης έργων, με νόθευση του ανταγωνισμού από συμπληρωματικές συμβάσεις και από την άλλη περίπου 30 εκατομμύρια οφειλές οι οποίες οδηγούν σε σταμάτημα των έργων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Άρση Επικινδυνότητας Επαρχιακών Οδών Ανατολικής Αιγιάλειας. Ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τον Απρίλιο του 2023 και πήρε δύο διαδοχικές παρατάσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2024 για λόγους αδυναμίας πληρωμών.

Κατά τα άλλα ο κύριος Φαρμάκης μιλάει για έργα που είναι για όλους, όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι δημιουργεί χρέη προς όλους και φυσικά υποθηκεύει το μέλλον νέων έργων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια. Από την άλλη βέβαια, έχει δαπανήσει εκατομμύρια σε πανηγύρια, μελέτες, και δήθεν τουριστική προβολή που έχουν από μηδενικό έως και αρνητικό αποτέλεσμα. Όμως είναι καλές δαπάνες για εκλογική πελατεία».

Στην ίδια δήλωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε-Δυτική Ελλάδα» υπογράμμισε ότι:

«Εμείς δεσμευόμαστε ότι η Περιφέρεια θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο. Η υλοποίηση Τεχνικών Έργων θα ανακτήσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται, ώστε και τα έργα να γίνονται προς όφελος των πολιτών αλλά και να μην στρεβλώνεται ο υγιής ανταγωνισμός. Τα Οικονομικά της Περιφέρειας θα εξορθολογισθούν και κάθε ευρώ που δαπανάται θα είναι πράγματι για τους πολλούς και όχι για τους κολλητούς. Το πάρτι εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος τελείωσε κύριε Φαρμάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: