ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Κηδεύτηκε σήμερα η αιωνόβια Βασιλική Ρώρου

 

 Μητέρα του επικεφαλής της ''Ώρας Πατρών'' Γιώργου Ρώρου, - Η Εξόδιος ακολουθία από τον Άγια Μηνά, με συμμετοχή των πιστών!

 

Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα από τον ΙΝ του Αγίου Μηνά, και ετάφη στο δημοτικό κοιμητήριο της Λεύκας, η αιωνόβια Βασιλική (χήρα) Αντωνίου Ρώρου, μητέρα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργου Ρώρου, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 99 ετών, υποκύπτοντας στο βάρος των χρόνων, που επιδείνωσαν προβλήματα υγείας.

Η αείμνηστη έφυγε από την ζωή ενώ μέχρι το τέλος της δίπλα της βρίσκονταν οι θησαυροί που εγκατέλειπε, ήτοι τα παιδιά της Γιώργος και Αθανασία, τα εγγόνια της Θοδώρα, Αντώνης και Βασιλική, καθώς και τα δισέγγονά της.

Ο Γιώργος Ρώρος αναφέρει για την αείμνηστη Βασιλική Ρώρου:

«Γεννήθηκε το 1924 στην Περίστα Ναυπακτίας παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μεγάλωσε με τα προβλήματα του κακοτράχαλου τόπου.

 

Τελείωσε το δημοτικό δουλεύοντας αγροτικές δουλειές, καλλιέργεια χωραφιών και κτηνοτροφία.

 

Η επιβίωση δύσκολη έφταναν παιδιά με ηλικία 15-16 χρόνων μέχρι το θεσσαλικό κάμπο με τα πόδια να δουλέψουν στο μάζεμα του σιταριού για να το φορτωθούν και να επιστρέψουν στο χωριό.

 

Κάθε φορά που φτάναμε στο χωριό Περιβόλια με το αυτοκίνητο, μου έλεγε, όταν φτάναμε εδώ με τα πόδια λέγαμε μέσασε ο δρόμος για το χωριό.

 

Έζησε την Κατοχή και είχε έντονες αναμνήσεις από τον ανταρτοπόλεμο αφού πήγαιναν μετά από κάθε μάχη να μαζέψουν, τραυματίες και σκοτωμένους στο ύψωμα της Αγίας Σωτήρας.

 

Είχε πολλά να διηγηθεί για εκείνη την δύσκολη εποχή αφού το χωριό ήταν επίκεντρο μαχών.

 

Παντρεύτηκε τον πατέρα μου Αντώνη (από την Περίστα) και από το 1956 έφτιαξαν το σπιτικό τους στην Πάτρα.

 

Έφτασε 99 χρόνων, είδε εγγόνια και δισέγγονα, ήταν αγωνίστρια της ζωής.

 

Κόπηκε όμως η ρίζα. Καλό ταξίδι μάνα».

Επικήδειο λόγο έβγαλε προ της σορού της αείμνηστης η ανιψιά της Ντίνα Τσαρούχη, φιλόλογος, που τόνισε τα καλολογικά στοιχεία της προσωπικότητας της Βασιλικής Ρώρου και ανεμνήσθη στιγμές από την καθημερινότητα της αείμνηστης, που έχουν χαραχθεί στη μνήμη της, από τα χρόνια κατοίκησης στην Περίστα, πριν μετεγκατασταθεί στην Πάτρα.

Με ανακοίνωσή τους «τα μέλη της παράταξης "ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ", εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Ρώρο και την οικογένειά του, για την απώλεια της μητέρας του Βασιλικής». Και παρότρυνε στην παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ίδρυμα η ''Κιβωτός της Αγάπης''».

Παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Βασ. Αϊβαλής, ο Νίκος Κοτρωνιάς, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Κ. Καρπέτα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Παπαδόπουλος, Ηλίας Κωνσταντάτος, προσωπικότητες του ΕΕ Συλλόγου Πατρών, η αναπλ. πρόεδρος του ΕΚΠ Γιώτα Παναγοπούλου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.α. πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: