ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Συναινετικός για την ψήφο των αποδήμων ο ΣΥΡΙΖΑ!


Ναι επί της αρχής και επί όλων των άρθρων - πλην του άρθρου 4 όπου θα δηλώσει «παρών» - ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας. Το άρθρο 4, αφορά τον τρόπο εγγραφής των Ελλήνων που βρίσκονται στην αλλοδαπή, στους εκλογικούς καταλόγους.

Αυτά διευκρίνισαν στους δημοσιογράφους κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμφωνη με το πνεύμα των αποφάσεων του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, τις προτάσεις της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και την ευρωπαϊκή εμπειρία», σημείωσε η Ρ.Χρηστίδου σχετικά με την ψήφο των αποδήμων.


Τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόβλεψη περί δεκαετούς διάρκειας της εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ή τη δυνατότητα του Υπουργού Εσωτερικών να ρυθμίζει αποφασιστικά τη διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους και την πιστοποίηση των εκλογέων, υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, κατά τη σημερινή της τοποθέτηση, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πολιτική εκμετάλλευση της ψήφου των απόδημων, και όχι η ανεξάρτητη και ολοκληρωμένη πολιτική τους έκφραση». 

Γ. Κατρούγκαλος: Εμείς δεν έχουμε μικροκομματικές σκοπιμότητες

«Εμείς δεν έχουμε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είμαστε το μοναδικό πολιτικό κόμμα που όταν ήρθε στην κυβέρνηση επεδίωξε να λύσει με σοβαρότητα και διακομματική συναίνεση το ζήτημα» είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Γ. Κατρούγκαλος για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

«Εμείς όχι μόνο θέσαμε το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 54 αλλά και προβλέψαμε τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ώστε με συμμετοχή ειδικών και στη βάση των προτάσεων των αποδήμων να έχουμε ένα νόμο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Η συγκρότηση της επιτροπής είχε ευρύτερη στήριξη από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ και την ανοχή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Καταψηφίστηκε μόνον από τη ΝΔ.

Εσείς που σήμερα εμφανίζεστε ως οι προστάτες της ψήφου των αποδήμων είσαστε αυτοί που και δεν ρυθμίσατε το θέμα επί 40 χρόνια και όταν ήρθε η στιγμή να ρυθμιστεί με κομματική συναίνεση τορπιλίσατε την προσπάθεια. Και η υποκρισία δεν σταματά εδώ. Η αρχική σας τοποθέτηση ήταν επιστολική ψήφος χωρίς κανένα κριτήριο, γενικευμένη ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού και μας είπατε ότι αυτή η πρόταση αφορά 300 χιλιάδες εγγεγραμμένους σε εκλογικούς καταλόγους».

Α. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε  


«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε με την ψήφο των αποδήμων με τη δέουσα θεσμική σοβαρότητα», τόνισε κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά συγκροτήσαμε επιτροπή διακομματικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και συνταγματολόγων και καταθέσαμε μία πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη, η οποία προβλέπει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όλων των εκτός επικρατείας Ελλήνων πολιτών, με μία διαδικασία αποτελεσματική και διαφανή που λαμβάνει υπόψη την αντίστοιχη εμπειρία ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλη διασπορά, όπως η Ελλάδα».

«Η ΝΔ πολιτεύτηκε με ανεύθυνο τρόπο, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τάζει τα πάντα στους πάντες και να τροφοδοτεί την ομογένεια με λαθεμένες αντιλήψεις σχετικά με το ποιος έχει δικαίωμα ψήφου και ποιος όχι», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «με τη συνετή στάση της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επιτέλους εγκατέλειψε τον λαϊκισμό και προχώρησε σε μια συγκεκριμένη διαδικασία που οδήγησε στην παρούσα πρόταση νόμου, η οποία ενσωματώνει κάποιες από τις θέσεις της νομοθετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αυτοπρόσωπη ψήφο και τη θέσπιση του κριτηρίου της φορολογικής δήλωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: