ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Από τη δραστηριότητα της Σίας Αναγνωστοπούλου


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
  
Δράσεις στην Περιφέρεια της Αχαΐας

15/12  Στην εκδήλωση-συζήτηση «Πολυτεχνείο 1973-2019: Όψεις ενός «Ζωντανού» Νοέμβρη» που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Αγορά Αργύρη.


16/11 Στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Καραμανωλάκη στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας

20/11 Στην συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με φορείς της Αχαΐας για το τρένο και την Πατρών-Πύργου.

23/11 Στα εγκαίνια και στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης
24/11 Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού
  

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Κατάθεση ερωτήσεων: 



Συνυπογραφή σε ερωτήσεις συναδέλφων βουλευτών:

~5/11/2019: «Ακύρωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής με τίτλο "Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα" της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων»











 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

1/11/2019: Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η κ. Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα: «Ο κ. Καραμανλής επί της ουσίας δεν απάντησε σε τίποτα. Έχει εγκλωβιστεί στην μελέτη του Κ. Σπηλιόπουλου και επιμένει σε αυτή. Στην απάντησή του προσπάθησε ξανά να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε προϋπολογισμό και μελέτη ενώ ξέρει την απάντηση της ΕΡΓΟΣΕ τον Ιούνιο 2019 ότι για να δημοπρατηθούν τεύχη πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός.

Επίσης ψευδώς μου έλεγε ότι δεν έχουμε μελέτη των τζασπερς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία όμως κατέθεσα στα πρακτικά γιατί υπάρχει. Αυτό που φάνηκε εκτός από το ύφος αλαζονείας και διάψευσης της προηγούμενης κυβέρνησης που έχουν πάρει όλοι, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υφυπουργό, και αυτό που κατανοούμε εμείς είναι ότι και η υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα είναι στον αέρα. Αυτό συμβαίνει λόγω ιδεοληψιών της ΝΔ».

13/11/2019:  Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις»: «Όσες και όσοι κατηγορούν την Αριστερά ότι είναι κατά της ασφάλειας και υπέρ της ανομίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, που η χώρα θα το βρει μπροστά της. Ανεβάζουν τα ακροδεξιά ανακλαστικά και συσπειρώνουν, φέρνουν από τα βάθη της κοινωνίας στοιχεία τα οποία αυτή η κοινωνία νόμιζε ότι είχε αφήσει οριστικά πίσω της το 1974, αλλά τα βλέπουμε συνέχεια να έρχονται μπροστά.
Όταν έχουμε αποσύνδεση της ασφάλειας από το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό σημαίνει ότι κλείνουμε το μάτι και όχι μόνο στην ολιγαρχική διάσταση»

18/11/2019: Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος: «Η αναθεώρηση του συντάγματος πάντα είναι μία σημαντική και κορυφαία στιγμή. Ειδικά αυτή τη στιγμή που είμαστε στο κατώφλι της εξόδου από μία τραυματική περίοδο όπως ήταν η οικονομική κρίση και από την άλλη στο κατώφλι της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Άρα αυτή και η προηγούμενη Βουλή, δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει παρά να πάρει τις εμπειρίες, αυτά που συνέβησαν στη δύσκολη περίοδο της κρίσης και να συνομιλήσει και με το μέλλον αλλά κυρίως με αυτή τη μεγάλη διαδρομή του Ελληνικού Κράτους επί 200 σχεδόν χρόνια. Ήταν λοιπόν μία δύσκολη, συνθετική και δημιουργική διαδικασία η οποία βέβαια έχει να κάνει πάντα με διακυβεύματα στο παρόν και στο μέλλον.
Σε μία περίοδο παγκοσμιοποίησης, οικονομικής κρίσης ή ύφεσης που μπορεί να ξαναυπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο, μία συνταγματική αναθεώρηση καταρχάς προσφέρει θέσεις μάχης για την ίδια την κοινωνία, θέσεις μάχης για να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της».

19/11/2019: Εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση  κατά τη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής (1η και 2η θεματική ενότητα της Επιτροπής: άρθρα 3 παρ. 1 και 2, 3 παρ. 3 (κατάργηση παραγράφου), 3 (εισαγωγή ερμηνευτικής δήλωσης), 13 παρ. 5, 33 παρ. 2, 59 παρ. 1 και 2, 5 παρ. 2, 21 παρ. 1 και 3, 21 (προσθήκη παρ. 7), 22 παρ. 1, 2, 4 και 5 και 25 παρ. 3): «Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για πολιτικούς λόγους οδηγεί σε διχαστικό λόγο και «νομιμοποιεί» αυτούς που θέλουν να κατασκευάσουν επικίνδυνους πολίτες και επικίνδυνες πολιτικές δυνάμεις»



ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

-3/11: Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας.

-7/11:  Συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Παρίσι,με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Fabien Perrier για τον Αλέξη Τσίπρα.

-9/11: Συνάντηση για την Ειρήνη στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες.

-19/11: Συζήτηση στην ΟΜ Παγκρατίου  με θέμα την κρίση στη Μέση Ανατολή.
 
ΜΜΕ
-11/11: Συνέντευξη τύπου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
-14/11: Στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel με τον Γιώργο Μελιγγώνη: 

-20/11: Συνέντευξη στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105,5

-26/11: Στην «Πρωινή Ενημέρωση» στην ΕΡΤ

-27/11: Συνέντευξη στην «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: