ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Υπουργός Δικαιοσύνης: Έλεγχος για κάθε καθυστέρηση

Σε κάθε περίπτωση, όπως αυτή του Noor1, όπου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης, θα γίνεται έλεγχος, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν καταδικασθέντες με πολυετή κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών που έχουν πάρει αναστολή εκτέλεσης ποινής, όσο δεν γίνεται η δίκη, ορισμένοι επωφελούνται, υπογράμμισε.


Είναι αρκετές ημέρες που έχω παραγγείλει τον πειθαρχικό έλεγχο, χτες απλώς βγήκε στη δημοσιότητα», διευκρίνισε ο κ. Κοντονής, για την καθυστέρηση στην υπόθεση του Noor1. «Η απόφαση που έχει εκδοθεί και ανακοινωθεί ... δεκαεπτά μήνες έχουν μεσολαβήσει και δεν έχει καθαρογραφεί. Αυτό είναι αν όχι πρόκληση για το κοινό αίσθημα, απόλυτα προβληματικό», τόνισε.
Σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η καθαρογραφή, προκειμένου να κινηθεί περαιτέρω η ποινική διαδικασία. «Η εισαγγελέας έχει τοποθετηθεί ως προς την απόφαση αυτή αρνητικά, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, εάν δεν καθαρογραφεί η απόφαση».

Θύμισε μάλιστα ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση «έχει δοθεί αναστολή εκτέλεσης ποινής για κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη, για σοβαρότατα αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών ... όσο δεν γίνεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό με βάση της πρότασης της εισαγγελέα, που βάλλει κατά της πρωτόδικης απόφασης, ορισμένοι επωφελούνται».

«Πώς γίνεται σε αποφάσεις με πολυετείς καθείρξεις για ναρκωτικά να έχουμε αναστολή και για άλλες να μην υπάρχει, όπως στην γνωστή περίπτωση» της Ηριάννας», αναρωτήθηκε ο κ. Κοντονής.
Αναδεικνύεται σήμερα «με τρόπο πανηγυρικό εδώ, έχουμε μία απόφαση τον Αύγουστο του 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει καθαρογραφεί, τον Ιανουάριο του 2018. Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μεσολαβήσει για να καθαρογραφεί μία απόφαση που έχει εκδοθεί; Φαίνεται ότι υπάρχουν άλλα ζητήματα εδώ, τα οποία θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη μέσω του πειθαρχικού ελέγχου», συνέχισε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι «ο έλεγχος είναι άμεσος, επιλαμβάνεται η Επιθεώρηση και σχηματίζεται φάκελος».

«Σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα υπάρχει έλεγχος, θα διαπιστώνουμε κάθε φορά γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις», διαβεβαίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: