ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Στερνό αντίο από το Κόμπανι στο αγγελούδι Αϊλάν


Σύμβολο του αγώνα των προσφύγων για ειρηνική Πατρίδα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τις σορούς του 3χρονου Αϊλάν Κουρντί, του 5χρονου αδελφού του και της μητέρας τους, κατά την άφιξή τους στο Κομπάνι, όπου επεστράφησαν για να ταφούν.

Τα άτυχα αδέρφια και η μητέρα τους έγιναν σύμβολο του αγώνα των όπου γης προσφύγων για μια ειρηνική Πατρίδα, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό πριν από λίγες μέρες, όταν προσπάθησαν οικογενειακώς να περάσουν με βάρκα από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας προς την Κω.

Οι φωτογραφίες του μικρού Αϊλάν, το σώμα του οποίου ξεβράστηκε στις ακτές της Τουρκίας, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και τον ανέδειξαν σε σύμβολο του αγώνα και της κόλασης μέσα από την οποία πρέπει να περάσουν οι πρόσφυγες, προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο στην Ευρώπη.

Μαζί τους επέστρεψε ο πατέρας και σύζυγος, του οποίου η τραγική μαρτυρία συγκλονίζει, καθώς ενώ κρατούσε τη γυναίκα του, τα παιδιά του "γλίστρησαν μέσα από τα χέρια" όταν η βάρκα τους αναποδογύρισε. Όταν κατάφερε να βγει στη στεριά, τρεις ώρες μετά, ανακάλυψε πως κανείς από την οικογένειά του δεν βρισκόταν εκεί.

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ύριο ή μεθαύριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: