ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Μαλλιά κουβάρια» έγινε το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα

«Μαλλιά κουβάρια» το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα- Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Παπαθεοδώρου προκαλεί σοβαρές αναταράξεις Πολλά στελέχη ετοιμάζονται για αποχώρηση

 

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Παπαθεοδώρου προκαλεί σοβαρές αναταράξεις

 
Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ένα κομμάτι της ΔΗΜΑΡ, προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ Αχαΐας. Λόγω του ενδεχομένου να είναι πρώτος στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όχι μόνον ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του Ιανουαρίου και δικαιωματικά διεκδικεί την τοποθέτηση του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, αλλά και άλλοι υποψήφιοι και τοπικά στελέχη έχουν διαμηνύσει στην ηγεσία του κόμματος ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη διείσδυση της ΔΗΜΑΡ στην Αχαΐα και τον εκτοπισμό των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση της Αδαμαντίας Νιφόρα, που ήταν υποψήφια βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής έως τις αρχές Αυγούστου οπότε και παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για τις εσωκομματικές λειτουργίες.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις έχουν λάβει μεγαλύτερη έκταση, με πολλά τοπικά στελέχη να διαμηνύουν στην Φώφη Γεννηματά ότι δεν πρόκειται να δεχθούν «καπέλο», ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, σε έναν νομό που κάποτε ήταν το κάστρο του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, μετά την απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ να μην κατέλθει στις εκλογές, θεωρούν ότι δίνεται τώρα στο ΠΑΣΟΚ η ευκαιρία να αναδειχθεί τρίτο κόμμα στο νομό και να εκλέξει με άνεση βουλευτή.
Αν λάβουμε υπόψη ότι τον Ιανουάριο το ΚΙΔΗΣΟ είχε έλθει τρίτο στην Αχαΐα, λαμβάνοντας 10.198 ψήφους και ποσοστό 5,87% , ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε καταταγεί όγδοο, λαμβάνοντας 7.245 ψήφους και ποσοστό 3,89%, τα τοπικά στελέχη εκτιμούν ότι με ένα καθαρά Πασοκογενές ψηφοδέλτιο τώρα μπορούν να προσβλέπουν σε «επαναπατρισμό» μεγάλου κομματιού ψηφοφόρων που τον Ιανουάριο είχαν ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου και με άνεση να καταλάβουν την τρίτη θέση.

Δεδομένων των πολιτικών συσχετισμών και των δημοσκοπικών ευρημάτων, η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας οδηγεί στην Βουλή και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η έδρα αυτή δεν πρέπει να χαριστεί στη ΔΗΜΑΡ, που τον Ιανουάριο κατετάγη 13η πίσω ακόμα και από το κόμμα του Λεβέντη, την Τελεία του Γκλέτσου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκεντρώνοντας μόλις 997 ψήφους και ποσοστό 0,51%.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση χωρίς να αποκλείεται μια υποψηφιότητα του κ. Παπαθεοδώρου.

Ωστόσο, αν για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επιλεγεί τελικά το στέλεχος της ΔΗ.ΜΑΡ., αναμένονται ηχηρές αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: