ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τη χρήση καρτών και web banking προτείνει η γ.γ. Εμπορίου



Παράλληλα εντείνει τους ελέγχους στην αγορά

Σύσταση στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και των υπηρεσιών που παρέχουν οι εμπορικές τράπεζες μέσω διαδικτύου (web banking), ως μέσα για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διενέργεια των συναλλαγών, έκανε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες η συνεχής εποπτεία της αγοράς.


Στη διάθεση των καταναλωτών βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή 1520 για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, καθώς και για την υποβολή καταγγελιών οι οποίες αφορούν την παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι εκτελούνται εκτεταμένες τιμοληψίες και δεν διαπιστώθηκαν σήμερα ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα ούτε περιστατικά υπερτιμολογήσεων. Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από μία σειρά ενεργειών στις οποίες προέβη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Στον κλάδο των καυσίμων παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα εφοδιασμού περιορισμένης έκτασης που οφείλονταν σε πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τα οποία επιλύθηκαν, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ο εφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμα συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας, κ. Παπαδεράκης, είχε συστηματική επικοινωνία με φορείς της αγοράς και επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καυσίμων (εταιρίες διύλισης και διανομής, πρατήρια καύσιμων) και των ειδών διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ.

Όπως ανακοινώθηκε, η ομαλή λειτουργία και η συνεχής εποπτεία της αγοράς θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με έγγραφο που έστειλε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, ζητά εντατικοποίηση των τιμοληψιών για επιλεγμένα αγαθά. Με στόχο το βέλτιστο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Παπαδεράκη, του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Τόλιου, του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξόπουλου και του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Παπαχρυσοβέργη. Σε αυτή συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση ελέγχων και τιμοληψιών στην Αττική.

Υπενθυμίζεται, επίσης, στους πολίτες ότι η τηλεφωνική γραμμή 1520 είναι διαθέσιμη για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, καθώς και για την υποβολή καταγγελιών οι οποίες αφορούν την παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Αντίστοιχη δυνατότητα παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας http://www.1520.gov.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: