ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σ.Π.: Η θέση μας για το επικείμενο δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ


Προηγούμενο μήνυμαΕπόμενο μήνυμα
Από τον Ιανουάριο του 2015, η Σοσιαλιστική Προοπτική καλούσε τη νέα Κυβέρνηση να αντιταχθεί σθεναρά στις «Σειρήνες» του Νεοφιλελευθερισμού και να παρουσιάσει / εκπονήσει, έστω καθυστερημένα, άμεσα, ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, προτάσσοντας την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενταγμένο στην αναγκαία, συνεχώς ωριμάζουσα προοπτική του σοσιαλισμού.
Δυστυχώς δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος, δίνοντας τελικώς το δικαίωμα στους δανειστές να αποστέλλουν τελεσίγραφα που περιλαμβάνουν σειρά μέτρων κατεδάφισης της κοινωνίας και να θέλουν να καταστρέψουν ότι απόμεινε όρθιο, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής.

Στο τελευταίο δελτίο τύπου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 26 Ιουνίου, ζητούσαμε από την Κυβέρνηση να διακόψει τις συζητήσεις με τους δανειστές, να καταγγείλει την παρελκυστική τακτική τους, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την εναλλακτική της δημοκρατικής, πατριωτικής, σοσιαλιστικής προοπτικής. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος. Η Σοσιαλιστική Προοπτική  παρά τις ενστάσεις που έχει εκφράσει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης, όλο αυτό το διάστημα, τασσόμενη ανεπιφύλακτα ενάντια στην πρόταση των δανειστών, αλλά και σε όποια άλλη πρόταση νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, καλεί τους φίλους και στα μέλη της να επιλέξουν το ΟΧΙ.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, το δικό μας ΟΧΙ δεν συνιστά λευκή επιταγή προς την Κυβέρνηση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς». Αντίθετα είναι προτροπή για την εκπόνηση και υιοθέτηση μιας άλλης πολιτικής: πρώτον η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα βγάζει την οικονομία από την ύφεση, θα καταπολεμά την ανεργία και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις γρήγορης ανάκαμψης με δικαιοσύνη. Δεύτερον, η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους αυτού. 

Με αυτή τη δέσμη των προτάσεων ανά χείρας και ενισχυμένη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, η Κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει τρόπους χρηματοδότησης του ως άνω αναπτυξιακού προγράμματος, όχι μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από άλλες πηγές, αξιοποιώντας μια σοβαρή, πολυδιάστατη, εξωτερική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: