ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Ευρώπη μπορεί να κλονίζεται, ο ελληνικός λαός ΟΧΙ!



ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
                  Γιατρός
   Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας


*  Για τους Ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες και τους εγχώριους (τους δικούς μας) υποτακτικούς τους, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ελλάδας, αποτελούν απλά ένα υποζύγιο που αξιώνουν να το πηγαίνουν όπου θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν!

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής, 5 Ιουλίου που επιθυμούμε και θέλουμε να είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς των, λεγόμενων, ''θεσμών'', η ουσία των όσων έχουν μέχρι τώρα διαδραματισθεί είναι πως η ΕΥΡΩΠΗ δείχνει κλονισμένη ως θεσμός αλλά και ως μηχανισμός συν-λειτουργίας των κρατών που αποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως θεσμός, ''υπακούει'' σε κανόνες και αρχές που έχουν συναποφασιστεί και πάνω απ'όλα σέβονται κάθε χώρα χωριστά. Έτσι η ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργεί ως επικυρίαρχος μηχανισμός πάνω στα (και από τα) κράτη και τις κυβερνήσεις τους, υπακούοντας σε (παρά)κεντρα εξουσίας, έξω από τα θεσμικά όρια και λειτουργίες της ίδιας της ΕΕ. Κι αυτά τα παράκεντρα εξουσίας δεν είναι άλλα, παρά οικονομικοί μηχανισμοί που έχουν διαμορφώσει οι ίδιοι οι τραπεζίτες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα,  με απώτερο στόχο να εκβιάζουν τις χώρες και τις κυβερνήσεις τους όταν αυτές δεν είναι αρεστές ή δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις τους.

Θάλεγε κάποιος ότι αυτοί οι μηχανισμοί δρούν άλλοτε αόρατα (υπόγεια δηλαδή) κι άλλοτε ορατά, όταν δεν μπορούν να κρυφτούν αλλά και όταν επιθυμούν να ασκήσουν πολιτική πυγμής σε βάρος μιάς χώρας και του λαού της.

Κι είναι ολοφάνερο ότι αυτοί οι υπόγειοι μηχανισμοί ενοχλήθηκαν από την Αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας που δεν υποτάχθηκε στις επιθυμίες των οικονομικών παρά-κεντρων γιατί έδειξε ότι εκφράζει την αποφασιστικότητα ενός λαού, του Ελληνικού λαού, να μην δεχθεί πλέον άλλον στο σβέρκο του. Ασυνήθης συμπεριφορά προς...τους ''θεσμούς'' αλλά, συνήθης συμπεριφορά για την ιστορία των Ελλήνων! 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των Χριστιανοδημοκρατικών κυβερνήσεων αλλά καθόλου του Χριστιανισμού και της Δημοκρατίας, δείχνει μιά εμμονή σε ''θρησκειοληπτικού'' τύπου συμπεριφορές. Για τα δικά τους μέτρα, τα μέτρα του προτεσταντισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των χριστιανοδημοκρατικών κυβερνήσεων, δεν δείχνει καθόλου πρόθυμη στην απαιτούμενη αλληλεγγύη, στην αναγκαία δημοκρατία, για την οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών, της Ευρώπης των εργαζομένων.

Γι αυτούς, τους Ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες και τους εγχώριους (τους δικούς μας) υποτακτικούς τους, οι εργαζόμενοι και ο λαός αποτελούν απλά ένα υποζύγιο που αξιώνουν να το πηγαίνουν όπου θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν!

Η έννοια της Ευρώπης των εργαζομένων θεμελιώθηκε δεκαετίες πριν από το ρεύμα του Ευρωκομμουνισμού που επεδίωκε και επιδιώκει να μετέχει στους θεσμούς, προσπαθώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί αλλά και οι λειτουργίες των θεσμών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Από μία άποψη, αυτό μπορεί και να δείχνει αυταπάτη γιατί, πέρα από τα οράματα, υπάρχει και η σκληρή κάθε φορά πραγματικότητα που μας δείχνει πως η αλλαγή στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και στις λειτουργίες τους επιτυγχάνεται μέσα από την πάλη των λαών σε κάθε χώρα που αυτή πρώτα, θα πρέπει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς εκπροσώπησης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.  

Είδαμε ξεκάθαρα πως η νωπή λαϊκή εντολή στην Ελλάδα, στις 25 ιανουαρίου 2015, που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και βασικό κορμό της νέας κυβέρνησης, ελάχιστα έως καθόλου συγκίνησε τους ευρωπαίους χριστιανοδημοκράτες και το οικονομικό τους διευθυντήριο.
Αυτό ας αποτελέσει κρίσιμο πολιτικό δεδομένο και ''παρακαταθήκη'' για τις επόμενες ευρωεκλογές.

Το δημοψήφισμα ωστόσο που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου 2015, πρέπει να στείλει ένα ακόμη ηχηρό ΟΧΙ στους Ευρωπαίους, ασεβείς χριστιανοδημοκράτες αλλά και στους εγχώριους βαστάζους τους.

Ένα ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς, οικονομικούς και πολιτικούς. 
Ένα ηχηρό ΟΧΙ στην ασέβειά τους προς τον Ελληνικό λαό.
Ένα ηχηρό ΟΧΙ στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και του πρόσφατου αποτελέσματος των Ελληνικών εκλογών.
Ένα ηχηρό ΟΧΙ στην λιτότητα διαρκείας που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν.


Πρέπει και οι άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πρώτα απ'όλα πολιτική Ένωση και προς τούτο οι αποφάσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν, ας γίνει (και θα γίνει!) βρόχος γύρω από τον λαιμό των δικών τους κυβερνήσεων, μήπως και ανασάνουν και οι δικοί τους λαοί από τις πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα.

Η Ισπανία είναι έτοιμη να πάρει την σκυτάλη από την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την επιτυχία των Podemos.

Η Ιταλία το αντιλήφθηκε πώς έρχεται η σειρά της, να υποστεί όσα υφίσταται ως τώρα η Ελλάδα και δείχνει έτοιμη να πράξει ανάλογα.

Τι μας μένει;

Άλλη μιά νίκη στις 7 Ιουλίου 2015. Μιά νίκη του Ελληνικού λαού που θα ταρακουνήσει την παραπαίουσα Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και παλεύει για μία άλλη Ευρώπη. Το ξέρουν όλοι αυτό. Ακόμη και οι νεόκοποι ''Ευρωπαϊστές'' που συγκροτούν το ''Ποτάμι''.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να συμβάλλει στο χτίσιμο
της Ευρώπης των λαών,
της Ευρώπης των εργαζομένων,
της Ευρώπης της Δημοκρατίας,
της Ευρώπης της Αλληλεγγύης,
της Ευρώπης της Ισότητας
της Ευρώπης του ανθρώπινου και δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Αυτα ακριβως που δεν αντέχουν οι σημερινοί εξουσιαστές, ευρωπαίοι -κατ' όνομα- χριστιανοδημοκράτες.....
Θα τους αφήσουμε; ασφαλώς ΟΧΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: