Λέει σε συνέντευξη του o Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Κανείς δεν υποτιμά τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt o Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. 


Για άλλη μια φορά, πάντως, κριτική στην πολιτική ελίτ της Ελλάδας και προχώρησε σε παραινέσεις για μεταρρυθμίσεις.

"Η Ελλάδα είναι ένα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανείς δεν υποτιμά τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια για να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα και για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Ωστόσο, όπως είπε, η πολιτική ελίτ της Ελλάδας "δεν φάνηκε αντάξια των ευθυνών της. Ακόμη και τώρα στην Ελλάδα λέγεται ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει πορεία χωρίς βιώσιμες μεταρρυθμίσεις".

Ο Στάινμαϊερ υπεραμύνθηκε της στάσης της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι ως σύνολο έχει σταθεί αλληλέγγυα προς την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. "Οι κατηγορίες για έλλειψη αλληλεγγύης είναι εντελώς παράλογες" είπε, ενώ κατά τη συνήθη πρακτική του άφησε αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι "οι συνεχείς αλλαγές πορείας της τις τελευταίες ώρες και ημέρες" προκαλούν έκπληξη.

"Το Eurogroup και οι θεσμοί με καλή θέληση, πολλή προσπάθεια και δέσμευση κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει και πάλι να προχωρήσει προς τα εμπρός. Δεν κατανοώ πώς μια εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να απορρίψουν την ευρωπαϊκή πρόταση" ισχυρίστηκε. "Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης. Έχει ευθύνη να αναλάβει την τύχη του (ελληνικού) λαού και δεν πρέπει πλέον να τρέφει αυταπάτες" κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.