"Έφαγε τα μανίκια" του ολόληρη ημέρα χθες και συνεχίζει, για να μας πείσει πως είναι προς το συμφέρον μας να δεχθούμε τα σκληρά μέτρα των δανειστών!


Και το Γιουρογκρούπ τον Οκτώβριο θα συζητήσει την απομείωση του χρέους της χώρας. Και θα συνεχισθεί η παράσταση του προγράμματος ενίσχυσης των τραπεζών!


Νέα παρέμβαση Γιούγκερ χθες το βράδυ στα τεκταινόμενα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μετά την πρωινή "άτσαλη" προσπάθεια επηρεασμού του ελληνικού εκλογικού σώματος με σειρά ψευδών, που απαρρίθμισε, στη διάρκεια συνέντευξής τους προς τα ΜΜΕ.


Αργά τη νύχτα χθες, προς την είσοδο της σήμερον Τρίτης, ο Πρόεδρος Ζαν Κ. Γιούγκερ, με μήμυμά του προς τον Πρωθυπουργό, που επιβεβαιώθηκε από το Μαξίμου στην συυνέχεια, ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να πει στους Έλληνες ψηφοφόρους να στηρίξουν ναι την Κυριακή κατά το δημοψήφισμα και το Γιουρογκρούπ τον Οκτώβριο θα συζητήσει την απομείωση του χρέους της χώρας. Και θα συνεχισθεί η παράσταση του προγράμματος ενίσχυσης των τραπεζών.

Αυτό εκρίθη από το Μαξίμου ως απέλπιδα προσπάθεια των εταίρων να επιβάλλουν την θέλησή τους για υποταγή του ελληνικού λαού στις επιδιώξεις των. Και μάλιστα χωρίς καμία εγγύηση ανάπτυξης της χώρας μέσα από επενδύσεις που είναι αναγκέες. Και το ερώτημα που έθεταν ήταν: Αφού το θέλει το Γιουρογκρούπ, γιατί δεν το έκανε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά προτίμησε να συνεδριάσει απόντος του Υπουργού της Ελλάδας;

Εκείνο που ενδιαφέρει τους πιστωτές λένε, είναι να χρεωθούμε νέο μνημόνιο, ώστε να μας δώσουν χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο, μόνον για να πληρωθούν τα χρέη. Έτσι ήταν αναμενόμενη η απάντηση του Πρωθυπουργού:

Λαμβάνουμε υπόψη τα λεγόμενα, αλλά προχωρούμε προς το δημοψ΄ξηφισμα της Κυριακής.

Τελεία και παύλα και ας αναλογιστούν, πως αναφέρονται σε έναν λαό που στην διαδρομή του έχει ειπεί άπειρα ΟΧΙ, γι αυτό και επιβιώνει δυόμισι χιλιάδες χρόνια τώρα! 

Η πρωινή παρέμβαση του κ. Γιούγκερ χθες

Παρέμβαση στην διαδικασίας του δημοψηφίσματος έκανε με την σημερινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλον Γιούνκερ λέγοντας ότι «θα ήθελα να δω τους Έλληνες πολίτες να ψηφίζουν "ναι" στο δημοψήφισμα», ενώ ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή δεν έχει να κάνει νέες προτάσεις.

«Αν ο ελληνικός λαός πει ναι τόσο το καλύτερο. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση βάλει σε δημοψήφισμα την πρόταση θα ζητούσα από τους Έλληνες να πουν ΝΑΙ. Γιατί έτσι θα εκπέμψουν θετικό μήνυμα. Αν ψηφίσουν ΝΑΙ τότε το μήνυμα παγκόσμια θα σημάνει ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε.. Θα έλεγα στους Έλληνες ότι δεν πρέπει να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε να πεθάνετε, όποια κι αν είναι η ερώτηση. Πρέπει να πείτε ΝΑΙ γιατί πρέπει να πείτε ΝΑΙ στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ένα "όχι" στο δημοψήφισμα, θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. Στην συνέντευξή του ο κ. Γιούνκερ ισχυρίστηκε ακόμη ότι "Την Παρασκευή για άλλη μια φορά ήμασταν αποφασισμένοι ετοιμάζοντας τη συμφωνία. Αυτή έσπασε με την απόφαση για δημοψήφισμα και την απόφαση να γίνει μια εκστρατεία για το "όχι". Να θέσει μια δημοκρατία εναντίον 18. Αυτό δε βοηθάει κανέναν Ευρωπαίο πολίτη κανέναν Έλληνα πολίτη. Θα πρέπει, όμως, οι Έλληνες να ξέρουν ξεκάθαρα τι διακυβεύεται την επόμενη Κυριακή".

Υποστήριξε ακόμη ο κ. Γιούνκερ ότι "Εξερεύνησα όλες τις δυνατότητες για μια συμφωνία για το καλό του ελληνικού λαού δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ομόφωνη συμφωνία από τις άλλες 18 χώρες. Δεν εκφράστηκαν με τελεσίγραφα. Η δική μας προσέγγιση ήταν και είναι να κάνουμε μια συμφωνία δίκαιη και συγκροτημένη. Προσαρμόσαμε τις μεθόδους εργασίας μας σε αυτό που που ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Δείξαμε αποφασιστικότητα και επιμονή για τις ελληνικές προτάσεις".