ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Είναι καλοί άνθρωποι οι Γερμανοί. Μην κοιτάζετε που μας σκοτώνουν»

Σκηνές από την περίφημη ταινία του Άδωνι Κύρου "Το Μπλόκο" της Κοκκινιάς, παραγωγή του 1965.



«Αναγκάζονται και το κάνουν»!

«Άλογο» έκανε την παρουσιάστρια του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοούλου, που είχε προσκληθεί για να πει τη γνώμη της σχετικά με το δημοψήφισμα, όπως εξελίσσεται, με την βάνδαλη παρέμβαση της ευρωπαϊκής Δεξιάς.


Χαρακτηριστικό είναι ότι η δημοσιογράφος-οικοδέσποινα της εκπομπής, μαθημένη με βουλευτές που εκλιπαρούν να βγουν στο «γυαλί», όπου μπορεί να τους διακόπτει τον ειρμό του λόγου τους όταν δεν της είναι αρεστά αυτά που λέγουν, επανέλαβε την συνήθεια. Μόνον που βρήκε «ιδρωμένο στυλιάρι» διότι η Ζωή  συνέχιζε απτόητη και με ρυθμούς πολυβόλου έθετε τη σφραγίδα των κυβερνητικών θέσεων εκεί που η δημοσιογράφος πάσχιζε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Έτσι αναπόδραστα ήταν να φτάσει στο σημείο όπου αύξησε την ένταση της ροής των ερωτημάτων με αποτέλεσμα να έχουμε έναν διάλογο κωφών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλούσε για την δραματική κατάσταση στην οποίαμ έχουν φέρει τη χώρα τα μνημόνια και η παρουσιάστρια τα αγνοούσε. Γι αυτό και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έμενε ατάραχη κατά τις απαντήσεις που έδινε, την ερώτησε:

Μήπως θέλετε να σταματήσω να μιλώ μιάς και με καλέσατε και να ρωτάω εγώ και να απαντάτε εσείς; Δεν έχω πρόβλημα. Να το κάνω και αυτό!

Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική  και έτσι συνέχισε να απαντά. Μέχρι που η οικοδέσποινα ζήτησε την άδειά της Ζωής για να θέσει τα ερωτήματα, που προφανώς της είχε δώσει   η Διεύθυνση του σταθμού.

Τελικά ήταν μία άσχημη βραδιά αυτή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν άφησε να πέσειμ κάτω, αφού στηλίτευσε κορυφαία στελέχη του ΣΚΑΪ, που καθημερινά πασχίζουν για τα συμφέροντα των δανειστών από τις συχνότητες του.

Εντέλει δεν πήγε τελείως χαμένη η βραδιά της παρουσιάστριας, αφού συνταγματολόγος Αλιβιζ΄τος βγήκε στο «γυαλί» της εκπομπής της και μίλησε  κατά των διαδικασιών που ακολούθησε ο Αλ. Τσίπρας, όσον αφορά το τυπικό της διαδικασίας προς το δημοψήφισμα.
Αλλά, εδώ είναι το αλλά...  

Ξεχάστηκε ο άνθρωπος και από έγκυρος συνταγματολόγος κατέληξε έγκυρος πολιτικάντης, αφού διεκτραγώδησε το τι μέλλει συμβεί εάς τυχόν ψηφίσουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Και ακολούθησαν κλαυθμοί και οδυρμοί από τον έγκυρο Αλιβιζάτο. Ο οποίος πάντως έδωσε μία ελπίδα στον εαυτό του, ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν ΝΑΙ την Κυριακή!

Και το επιμύθιο 70 χρόνια πριν, που ακούστηκε στη μάντρα της μαρτυρικής Κοκκινιάς με το γνωστό και στις μέρες μας Μπλόκο των εγκληματιών ναζί:

«Ακούστε που σας το λέω, είναι καλοί άνθρωποι οι Γερμανοί. Μην κοιτάζετε που μας σκοτώνουν. Αναγκάζονται και το κάνουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: