Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το Συμβούλιο πήρε  αποφάσεις τις οποίες και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα. Σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, απάντησε καταφατικά.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι " είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με ταύτιση απόψεων και μπορώ να πώ, με σύμπνοια".

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ότι "θα διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει ώστε "η απόφαση του Eurogroup να έχει τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις πάνω στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών".

Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι "χθες το Eurogroup αποφάσισε να στερήσει από τον ελληνικό λαό ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να στερήσει από τον ελληνικό λαό, τη δυνατότητα να αποφανθεί με ένα ναι ή όχι όσον αφορά την πρόταση των θεσμών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση".

"Απόψε, εμείς, εδώ στο ΥΠΟΙΚ -πρόσθεσε- ξεκινάμε μια διαδικασία που στόχο έχει να διασφαλίσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και θα το κάνουμε, τη σταθερότητα και όλα όσα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η απόφαση αυτού του Eurogroup να έχει τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις πάνω στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών".

Στο Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει από τις 18:00, εκτός του υπουργού Οικονομικών, μετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας,  Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.