ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Τσίπρας προς ΚΚΕ: Χαίρουμε που θα ψηφίσουμε το ίδιο

Σκηνή έντασης στην Βουλή με τον Αντ. Σαμαρά διαμαρτυρόμενο.



ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών ψήφισαν 178 βουλευτές, (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ)
ΝΑΙ είπαν 120 βουλευτές (ΝΔ-Ποτάμι-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ) και απουσίασαν 2 – Εγκρίθηκε η θέση για δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

Μέσα σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων, η Ολομέλεια της Βουλής κλήθηκε να ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να γίνει δεκτή ή να απορριφθεί η πρόταση των δανειστών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας. 

Στην ένταση συνέτεινε η απρεπής συμπεριφορά του Σταύ. Θεοδωράκη που καταδικάστηκε από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον  υπουργό Νίκο Βούτση, αλλά και η ανάγκη να διαφοροποιηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και η ΝΔ. Κι αυτά ενώ οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει, όπως είπαν οι Σόιμπλε και Ντάισελμπουμ, για να ηρεμήσουν τις αγορές και να προστατεύσουν το νόμισμα.

Θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη ως μέλος των 19 χωρών, που την αποτελούν. Ο δε Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως μέχρι την Τρίτη είναι πολύ πιθανή μία συμφωνία, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ των δανειστών ψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα στους δανειστές ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση δηλώνοντας ότι ψηφίζουν «Όχι στις προτάσεις των θεσμών και της κυβέρνησης - Αποδέσμευση από την ΕΕ», που είναι η πρόταση του ΚΚΕ, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα προσέλθουν στις κάλπες στηρίζοντας όχι. Επίσης οι ψήφοι  της  ΧΑ διαμοιράστηκαν 16 στο όχι και ένας στην απουσία. Απουσίασαν oι βουλευτές Γιώργος Γαλέος της Χρυσής Αυγής και η Μαρία Αντωνίου της ΝΔ.

Το ΟΧΙ στις προτάσεις θεσμών έλαβε 178 ψήφους.
Το ΝΑΙ στις προτάσεις  των θεσμών έλαβε 120 ψήφους.

Ως εκ τούτων η πρόταση της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε αφού έλαβε άνω των 151 αναγκαίων ψήφων για να θεωρηθεί έγκυρη.

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του κ. Σόιμπλε

Στην 45λεπτη ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, είπε δεν θα ζητήσουμε την άδεια του κ. Σόιμπλε για να κάνουν δημοψήφισμα στην χώρα μας, απαντώντας στον Αντ. Σαμαρά που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η χώρα μας οδηγείται σε έξοδο από την Ευρώπη.

«Η απόφαση για προσφυγή στο δημοψήφισμα δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη. Είναι απόφαση υπεράσπισης του δημοκρατικού χαρακτήρα της Ευρώπης. Είναι απόφαση για τον αναγκαίο μετασχηματισμό της Ευρώπης. Για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Και αναφέρθηκε αναλυτικά στους εκβιασμούς που ασκήθηκαν από τους θεσμούς μαζί με το ΔΝΤ, την στιγμή μάλιστα που εδώ και μένα χρόνο μτομΤαμείο δεν συμμετέχει στο οικονομικό πρόγραμμα, φοβούμενο ότι δεν θα πάρει πίσω τα 3,5 δισ. ευρώ που υποχρεούταν να καταβάλει, αφού το ελληνικό χρέος δεν βγαίνει αν δεν κοπεί, κάτι το οποίο βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Γερμανία.

«Ο ελληνικός λαός θα πει το μεγάλο όχι στο τελεσίγραφο, όπως έκανε πάντα όταν του έστειλαν τελεσίγραφα».  Και ξεκαθέρισε πως το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσει το Γιουρογκρούπ.

Και προειδοποιώντας όσους παίζουν παιχνίδια με το ευρώ, χρησιμοποιώντας το δημοψήφισμα του ελληνικού λαού, είπε:

«Η Ελλάδα δεν είναι επισκέπτης στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Είναι το κοινό μας σπίτι. Οπότε δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίξει παιχνίδια με το νόμισμα».

Ακόμη αναφερόμενος στο ρόλο της τρόικας, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Δόθηκε η ευκαιρία στην τρόικα, από τρόικα να γίνει υπερασπιστής  της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Δεν θέλησε και έγινε η Τρόικα που σκοτώνει τη Δημοκρατία στην Ευρώπη».
Και κατέληξε με πρόσκληση των πολιτών να πουν το μεγάλο όχι στους δανειστές.

Τέλος υπήρξε αντιπαράθεση με τον γραμμ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα που πρότεινε να τεθεί σε δημοψήφισμα η πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, την ίδια πρόταση που έκανε νωρίτερα και ο βουλευτής κ. Παφίλης, πλην ο Αλ. Τσίπρας, είπε ότι σεβόμενος την προσπάθεια του ΚΚΕ να διαφοροποιηθεί στο ζήτημα δεν μπορεί να μην χαιρετήσω, ότι την άλλη Κυριακή ότι θα ψηφίσουμε μαζί το ίδιο ναι στην κάλπη του δημοψηφίσματος. 

Αυτό προκάλεσε την διαμαρτυρία της π. γραμμ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, που μίλησε για προσπάθεια πλαστογραφίας εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα, ενώ όπως είπε ο κ. Παφίλης το ναι του ΚΚΕ είναι σε διαφορετική κατεύθυνση. 

Ώρα μία πρωινή ο πρόεδρος Αλ. Μητρόπουλος κήρυξε περαιωμένη την συζήτηση και ακολούθησε διάλλειμα για να αρχίσει μετά η ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: