ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αντίθετη η ελληνική κυβέρνηση στα capital controls



Γ. Βαρουφάκης: Αντίθετη η ελληνική κυβέρνηση στα capital controls
Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση, έγραψε στο δικό του Twitter ο Υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στα ασύστολα ψεύδη Βρετανού δημοσιογράφου,

 

Ο Γ. Βαρουφάκης διαψεύδει δήθεν δήλωσή του στο ραδιόφωνο του BBC, που εκμεταλλεύτηκαν και αναπαρήγαγαν πληρωμένοι δημοσιογράφοι των ελληνικών καναλιών



Λύσαξαν όλο το απόγευμα οι δημοσιογραφάρες του κατευθυνόμενου από τους ξένους δανειστές Μιντιακού συστήματος. Με δήθεν ανταποκρίσεις και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί επιβολής ελέγχου κίνησης κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο αγγλικό όρο capital controls, που οι περισσότεροι μη γνωρίζοντες Έλληνες πολίτες, αδυνατούν να καταλάβουν τι έστι και το συνδέουν με το άγνωστο και άρα ίσως κάτι τρομερό που μπορεί δήθε να συμβαίνει πολλά, προσπαθούν να τρομάξουν περισσότερο τον κόσμο, που απληροφόρητος από την Παρασκευή το βράδυ, ημέρα όπου ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, έτρεξε να σηκώσει ότι μπορούσε από τα ΑΤΜ, υπό τον φόβο του αγνώστου αύριο.

Οι περιορισμοί για την εύρυθμη συναλλαγή στην αγορά, που από την απαράδεκτη εκβιαστική απόφαση του Γιουρογκούπ πλήτεται μετά την έλλειψη παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ, είναι ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της γκανγκστερικής στάσης των δανειστών. Δεν συνιστά capital controls, διότι οι καταθέσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες! Παράλληλα είναι αναγκαστικά αναγκαία και αμυντική θωράκιση στον πανικό που σπέρνουν από το πρωί οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ!

Και μιλάμε για επιστροφή σε καταστάσεις εποχής, όπως στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν οι Αθηναίοι μόλις έμαθαν ότι θα έρθει το ηλεκτρικό τρένο στην Αθήνα, κάτι άγνωστο γι αυτούς και ελάχιστα γνωστό για όσους είχε τύχει να το δουν έστω και από μακριά, -έναν μαύρο θορυβώδη όγκο που προκαλούσε τρόμο κατά την κίνηση- του έδωσαν και το προσωνύμιο, Θηρίο!

Έτσι, μαθημένοι από την ήρεμη ζωή συμβίωσης με τα ζώα, έτρεξαν με μπάλες σανό να το προϋπαντήσουν στην Κηφισιά. Να το ταΐσουν για να το εξευμενίσουν!   

Αυτόν τον φόβο, που έστειλε δυστυχείς αμαθείς πολίτες νυχτιάτικα να ξημερωθούν στις ουρές των ΑΤΜ, εκμεταλλεύτηκαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος και των καναλαρχών, καλλιέργησαν και καλλιεργούν από το βράδυ της Παρασκευής. Σήμερα όμως τους έδωσε "πάσα" Βρετανός δημοσιογράφος του BBC και αυτοί οι δήθεν έλληνες πατριώτες, έσπευσαν να "πυροβολήσουν" κατά του νομίσματος, νομίζοντας πως "πυροβολούν" κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, όπως τους ρύθμισαν τα όπλα τους τα αφεντικά τους από τις αγορές.

Ξέρουν ότι όσο υπάρχει κυβέρνηση αριστερή, θα έρθει και η ώρα του ελέγχου των καναλαρχών και η επανεξέταση της φορολογικής "ασυλίας" τους εις βάρος των δημοσίων εσόδων, καθώς και της  αδείας τηλεοράσεως που τους έχει χορηγηθεί στα κανάλια και οι καναλάρχες εργοδότες τους, παρεξήγησαν ότι τους ανήκει ισοβίως!

"Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την ίδια την έννοια". Αυτό ξεκαθαρίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο Υπ. Λικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ύστερα από το θόρυβο που ξέσπασε με υποτιθέμενες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC.

Το θέμα ανέκυψε ύστερα από tweet του Νικ Σάτον της εκπομπής "Ο Κόσμος αυτό το Σαββατοκύριακο" του BBC Radio 4, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το βράδυ εάν θα προχωρήσει σε capital controls ή κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: