ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Αν βγει ΝΑΙ γίνεται νόμος του Κράτους χωρίς εμένα!

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ1.




Με ΟΧΙ θα γίνει σεισμός στην Ευρώπη!




"Είμαι ανοικτός στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στην ΕΡΤ" είπε ο Αλέξης Τσίπτας τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν έχουμε εκλογές, αλλά δημοψήφισμα.
Επεσήμανε δε ερωτώμενος,  ότι είχε και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη.


Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ1, κάλεσε τους Έλληνες να στηρίξουν την Κυριακή το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και ξεκαθάρισε πως αν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» θα γίνει νόμος του κράτους, χωρίς όμως να το υπηρετήσει ο ίδιος! Που σημαίνει προσφυγή σε εκλογές!

Πρόβλεψε δε πως: "Την επόμενη μέρα, αν το ΟΧΙ είναι δυνατό, θα γίνει σεισμός στην Ευρώπη" καθώς με σαφή απάντηση των πολιτών θα διαπραγματευθεί από θέση ισχυρή με όπλο το "ΟΧΙ".

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο λαός θα πρέπει να πάει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην κάλπη την Κυριακή και τόνισε πως «Σε καλούμε να την απορρίψεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου» ενώ ανέφερε πως η συμφωνία που προτείνουν οι Θεσμοί, δεν είναι βιώσιμη.

Σχετικά με την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε: «Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ και δεν θα το κάνουν γιατί το κόστος είναι τεράστιο».

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ακόμα και οι εταίροι είναι «μπερδεμένοι» μετά την απόφαση της Ελλάδας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει το «ΟΧΙ» ως διαπραγματευτικό όπλο.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιβιώσουν χωρίς πρόγραμμα και θα πάνε στην κάλπη της Κυριακής. Σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ενταφιάσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, επειδή τελειώνει ένα πρόγραμμα», ενώ υπογράμμισε ότι οι τράπεζες έκλεισαν, επειδή οι Θεσμοί αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση του προγράμματος.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε τόνισε πως στο Eurogroup δεν υπήρξε άλλο κείμενο και την επόμεηνη μέρα, αφότου η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το αίτημα γα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οι Θεσμοί παρουσίασαν μία πρόταση, η οποία ήταν διαφορετική μόνο στο σημείο του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η πρόταση της Κομισιόν στην ουσία δεν ήταν δική της, αλλά του ΔΝΤ, ενώ επισήμανε ότι καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, οι τρεις Θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), είχαν διαφωνίες μεταξύ τους, αλλά υπερίσχυσαν οι προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, ο ίδιος ενημέρωσε τους θεσμούς για την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών.

Ωστόσο δεν είπε ποια ακριβώς ήταν η απάντηση των δανειστών εκείνη τη νύχτα, αρκούμενος να δηλώσει ότι «δεν ήταν αρνητική» και ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Αποκάλυψε ακόμη ότι τότε ζήτησε και την παράταση του προγράμματος και ότι αποτέλεσε αρνητική έκπληξη η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου να απορρίψει το ελληνικό αίτημα.

Στην ερώτηση τι θα συμβεί αν την Κυριακή το ΝΑΙ είναι ο νικητής ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα άνοιξε θέμα παραίτησης του και προσφυγή στις κάλπες για εκλογές τονίζοντας δύο φορές πως «Εγώ δεν είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού και γαντζωμένος με την εξουσία»!

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιβιώσει ο λαός. Αποκατάσταση της ρευστότητας και ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε βασικά αγαθά. Δεν χρεωκοπούν οι λαοί και οι χώρες. Η Ελλάδα έχει περάσει και χειρότερα» είπε.

«Δεν θέλουν την κατάρρευση της ευρωζώνης, θέλουν την κατάρρευση της ελπίδας, θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε να αλλάξει τα πράγματα» εκτίμησε  ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή την έξοδο ή τη διάλυση της ευρωζώνης» τόνισε, «αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να διασφαλίσουμε την επιβίωση του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, συνέχισε να καλεί τους εταίρους να προσχωρήσουν στη λογική του ρεαλισμού και εξήγησε ότι η Αθήνα κάλυψε τις απαιτήσεις τους με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία παραδέχθηκε ότι είναι υφεσιακά, αλλά επιχειρηματολόγησε ότι η κυβέρνηση τα υιοθέτησε, επιδιώκοντας να φτάσει σε συμφωνία.

Όσο αφορά το debate πολιτικών αρχηγών το οποίο ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Τσίπρας τόνισε: «Είμαι ανοιχτός εγώ σε αυτά. Όποτε θέλει ο κ. Σαμαράς να σηκώσει το τηλέφωνο να τον ενημερώσω θα το κάνω».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ψυχραιμία του κόσμου είναι παραδειγματική», αναφερόμενος σε όσα ακολούθησαν την απόφαση για τραπεζική αργία και στην επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις, μετά την κίνηση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τον ELA για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Και  εκτίμησε ότι λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα οι τράπεζες θα ανοίξουν.

Στο τέλος της συνέντευξης του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είναι αστείο να υποστηρίζουν ότι βάζω το κόμμα πάνω από την χώρα. Εγώ ήρθα να αλλάξω τα πράγματα και είμαι σίγουρος ότι αυτό το δημοψήφισμα θα ενώσει την χώρα» και ξεκαθάρισε πως «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Είναι εδώ και συζητάει. Ακόμη κι αν υπάρξει πρόταση στο «και πέντε» η κυβέρνηση είναι εδώ για να την πάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: