Από πολλά ΟΧΙ και πολλές ελπίδες

«Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή. Μια Ευρώπη που θα αθροίζεται από πολλά ΟΧΙ, πολλές αντιστάσεις και πολλές ελπίδες», αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής.


Όπως σημειώνει, η« EE εκβιάζει την Ελλάδα με τελεσίγραφα και πολιτικές λιτότητας. Μας ζητάνε να υποταχθούμε. Στο ΝΑΙ στοιχίζονται οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι ηγέτες της ΕΕ, για να πείσουν τον ελληνικό λαό, με ψέματα και απειλές, να ψηφίσει ΝΑΙ. Στο ΟΧΙ αθροίζονται πολίτες που αγανακτούν, πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, αυτή η αναμέτρηση είναι «στρατηγική άλλα έχει και ιδιαίτερα ταξικά χαρακτηριστικά. Δεν τελειώνει στις 5 Ιουλίου 2015. Τότε αρχίζει.

Ως υπουργός αρμόδια για την μεταναστευτική πολιτική, συμμετείχα σε ευρωπαϊκές συνόδους για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα και μπορώ να σας μεταφέρω πως η Ευρώπη των λαών, κάτω από την ηγεμονία του νεοφιλελεύθερου δόγματος, δεν έχει κανένα μέλλον».

«Οι ηγέτες της ΕΕ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να απαντήσουν στα προβλήματα του καιρού τους. Εμποδίζουν την ιστορία να προχωρήσει. Κι αν οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανάγκη από ρευστότητα και η χώρα από χρηματική ενίσχυση για να συνεχίζει απλά να αποπληρώνει τόκους, στο μεταναστευτικό μας έχουν ανάγκη και θέλουν να μας αναγορεύσουν σε "χωροφύλακες" στην ελεύθερη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων», προσθέτει.

Και όμως, ακόμα κι εκεί, συνεχίζει η Τ. Χριστοδουλοπούλου, «καμία ουσιαστική απόφαση δεν μπορούν να πάρουν. Οι πομπώδεις διατυπώσεις για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό που συνόδευσαν το πολύνεκρο (ακόμα ένα!) ναυάγιο κατέληξαν σε μία δειλή απόφαση για προαιρετική μετεγκατάσταση 16.000 ατόμων σε 2 χρόνια – όσων μπαίνουν στη χώρα μας σε 1,5 μήνα. Για μια ακόμη φορά η ΕΕ αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων».

«Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή. Μια Ευρώπη που θα αθροίζεται από πολλά ΟΧΙ, πολλές αντιστάσεις και πολλές ελπίδες», καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός.