ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Πατρινού λογοτέχνη Χρ. Τσαντή σαλπάρει για Κρήτη με πολύ καλές κριτικές

Ο Πατρινός λογοτέχνης Χρ. Τσαντής.



Εκδήλωση-Παρουσίαση βιβλίου από την «Υπέρβαση» και το Σύλλογο «Κρίκος», για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τους ψυχικά ασθενείς, «Υπέρβαση» και ο Σύλλογος Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών «Κρίκος», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».

Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου στην παλιά Λαχαναγορά, στις 8 το απόγευμα.

Περιλαμβάνει:

Προβολή βίντεο, παρεμβάσεις από την αρθρογράφο Μαρία Κακουλάκη, τον Ηθοποιό-Σκηνοθέτη Αντώνη Διαμαντή, καθώς και από τον Χρήστο Τσαντή, συγγραφέα και σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιάννης Κασσωτάκης.

-  «Καταφέρνει με μία νουβέλα ο κ. Τσαντής να βρει τα κοινά σημεία μεταξύ των ηρώων του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, να φέρει τόσο κοντά δυο γίγαντες της παγκόσμιας λογοτεχνίας», είπε ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στην παρουσίαση του βιβλίου στα Χανιά.

-  Η Σοφία Κανάκη, φιλόλογος, εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Νομού Ηρακλείου και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, είπε παρουσιάζοντας το βιβλίο στο Ηράκλειο:

«Ο συγγραφέας βρήκε τις λεπτές αποχρώσεις των νοημάτων, τις παράλληλες διαδρομές, τον τρόπο της δημιουργικής συνύπαρξης δύο κορυφαίων δημιουργών, που στηλιτεύουν τη φθορά των αξιών, την κενότητα του ανθρώπου και πιστεύουν στη σωτηρία του με τον αγώνα. Αποτέλεσμα ασφαλώς σοβαρής μελέτης και βιωμάτων… Από αυτή την οπτική το εγχείρημα του κ. Τσαντή είναι αξιέπαινο για την Εταιρεία. Κατάφερε να προσεγγίσει το Νίκο Καζαντζάκη έτσι, που μπορεί μόνο να τον προσεγγίσει κανείς. Με την καρδιά. Όχι με το νου. Κι όχι μόνο το Νίκο Καζαντζάκη αλλά και τον Σαιντ Εξυπερύ. Κατάφερε ν’ αποδείξει, προβάλλοντας την πανανθρώπινη διάσταση του έργου τους, πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, παρά τις όποιες διαφορές τους, και μάλιστα με πολλούς τρόπους, υπερβαίνοντας τοπικά και χρονικά όρια και σύνορα. Και όχι μόνο συναντώνται, αλλά και δικαιώνονται ταυτόχρονα, αφού το έργο τους εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανθρώπινη σκέψη».

-  Ειρήνη Σπυριδάκη, φιλόλογος:

«Η ιστορία ξετυλίγεται γραμμικά με ένα λυρικό, ποιητικό θα λέγαμε τρόπο. Πρόκειται για ένα κείμενο που ξεχειλίζει από συναίσθημα, το οποίο αγγίζει τον αναγνώστη, εξάπτει τη φαντασία του και τον μεταφέρει με όλες του τις αισθήσεις στον κόσμο των πρωταγωνιστών του, για να έρθει αντιμέτωπος κι αυτός με τη δική του αλήθεια”.

-  Αθηνά Γαλανάκη, εκπαιδευτικός-φιλόλογος, (στην παρουσίαση στα Χανιά):

«Στα χέρια μου έχω εδώ και καιρό, ένα βιβλίο ανεκτίμητο θεωρώ, του συγγραφέα Χρ. Τσαντή. Πρόκειται για μια νουβέλα, πλημμυρισμένη με Κρήτη, ένα μωσαϊκό χαρακτήρων και ηρώων αγαπημένων μας βιβλίων, μια νουβέλα γεμάτη φαντασία χωρίς χειροπέδες. Όμορφες σκέψεις στο χαρτί, που ακουμπούν τα συναισθήματα μας, που αγγίζουν τις καρδιές μας και συνάμα ταράζουν τη γαλήνη και τη μακάρια ησυχία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: