ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Έβαλε λουκέτο το πρώτο κατάστημα στα Ταμπάχανα λόγω καθυστέρησης έργων Περιμετρικής

Από τα ευρήματα στην πλατεία Ταμπαχάνων (Φιλικών).

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού απέστειλε κυρία  εκπρόσωπος των καταστημάτων και κατοίκων Ταμπαχάνων  στην οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζει την έντονη ανησυχία της εκ μέρους των, για την διαφαινόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών για τη Μίνι Περιμετρική της Πάτρας, στο συγκεκριμένο σημείο, εξ αιτίας των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν πάνω στην χάραξη της οδού. Μάλιστα σημειώνει ότι οι αρχαιολόγοι ενσυνείδητα ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες και καταδικάζουν δεκάδες καταστήματα σε κλείσιμο. 

Βεβαίως τούτο απέχει πόρρω από την πραγματικότητα καθώς το Υπουργείο έχει προβεί σε περικοπές οικονομικών πόρων που καταδικάζουν τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε μαρασμό, ενώ άλλες μικρότερες Εφορείες τις κλείνει για να δείξει το δουλικό της πρόσωπο η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων προς τους δανειστές και την Μέρκελ.  

Αξίζει να αναφερθεί  ότι η αόριστη υπόσχεση ήταν πως θα ολοκληρωθεί το έγο σε 40 ημέρες, πράγμα που κανείς δεν πίστεψε, ενώ και ο Απ. Κατσιφάρας επισκέφτηκε το έργο για να καθησυχάσει τους παρόδιους, μετά την πληροφορία που διέρρευσε και αποκάλυψε το Istologio G. Mosxou, ότι στο τμήμα της 12ου Συντάγματος από την πλατεία μέχρι την Μεσσάτιδος δεν έχει προκηρυχθεί η δημοπράτησή του, αφού αναφ'ρονταν ότι θα γίνει ανύψωση οδοστρώματος.

Πάντως το πρώτο κατάστημα, κουρείο με παραπολλά χρόνια παρουσίας στην οδό αυτή ήδη μεταφέρεται στο Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.

Άλλωστε το είχε δηλώσει  ο ιδιοκτήτης του κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν επισκεφθεί την περιοχή ο Περιφερειάρχης Δυτ. Αχαΐας.


Από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Κε Υπουργέ,

Με δέος και συγκίνηση παρακολουθούμε κι εμείς τα όσα ανακαλύπτουν οι αρχαιολόγοι μας στην Αμφίπολη και σίγουρα κι εμείς θεωρούμε όλους τους αρχαιολόγους μας τους καλυτέρους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και σίγουρα πρέπει να απολαμβάνουν του σεβασμού των πολιτών όπως όλες οι κοινωνικές ομάδες που επιτελούν έργο και συγκροτούν τον ιστό της κοινωνίας μας.

Τι γίνεται όμως όταν αρχαιολόγοι είναι κι αυτοί που ενσυνείδητα ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες και καταδικάζουν δεκάδες καταστήματα σε κλείσιμο, όπως έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει; Μιλάμε για τα έργα στην πλατεία Ταμπαχάνων στην Πάτρα, που επανεκκίνησαν μετά από καμπόσα χρόνια και δη για την μίνι περιμετρική της Πάτρας, ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της  με έναν κόμβο πέριξ της πλατείας που δεν ξεπερνά τα 200 τετρ. μέτρα στο σύνολο του.

Όταν λοιπόν με τις πρώτες εκσκαφές τα συνεργεία  μπήκαν στο κομμάτι της πλατείας που τώρα γίνεται δρόμος  οι αρχαιολόγοι, αγνοώντας προφανώς την ιστορία του τόπου  και το γεγονός ότι οι δρόμοι είχαν ξανασκαφτεί πριν 8-10 χρόνια  με την ευκαιρία έργων πάλι στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι είχαν ανεγερθεί και οικοδομές στο διάστημα αυτό πέριξ της πλατείας και τα όποια αποτελέσματα ερευνών που είχαν γίνει να υπάρχουν σε αρχεία (υπάρχουν;) και να ανατρέξουν και να ενημερωθούν για την περιοχή και τα όποια ευρήματα και να τα λάβουν υπ όψιν τους, στις πρώτες κιόλας  μέρες, ανέδειξαν τα ερείπια μιας προπολεμικής οικίας που διέθετε και σοβατισμένη στέρνα μάλιστα και τον προπολεμικό παντορροϊκο αγωγό της Πάτρας, ο οποίος όπου κι αν ανευρέθη με έργα  επιχωματώθηκε  πάραυτα ως μη αξιολογήσιμος.

Τότε μας είπαν ότι θα μείνουν για περαιτέρω έρευνες στην περιοχή, τους παρακαλέσαμε να δουλέψουν εντατικά στον κόμβο ώστε να παραδώσουν κι αυτό το κομμάτι στην εταιρεία και να παραδοθεί το έργο εντός χρονοδιαγράμματος, μιας κι η εταιρεία μας είχε δηλώσει ότι μπορεί να στηρίξει το έργο στον κόμβο και με 2 βάρδιες.

Μας απάντησαν ότι δεν θα πληρώνονταν οι υπερωρίες τους, ούτε δουλεύουν αυτοί 2 βάρδιες κι αυτοί έτσι δουλεύουν. Και ξέρετε πως δουλεύουν;

Όταν αποφασίσουν να δουλέψουν γιατί υπάρχουν μέρες όπως κι η προηγούμενη Παρασκευή που παρά την ηλιοφάνεια δεν ήρθαν καθόλου, 2-3 ώρες το πολύ και αποχωρούν, επιδεικνύοντας σαφέστατα την κοινωνική αλληλεγγύη που παρακαλέσαμε να επιδείξουν, βοηθώντας τα καταστήματα κυρίως που κινδυνεύουν με κλείσιμο (και ήδη άρχισαν να κλείνουν μαγαζιά), εν μέσω της βαθύτατης κρίσης που μαστίζει χρόνια την χώρα μας.

Πέρασε κι ένας μήνας ακόμα βλέποντας αρχαιολόγους να συλλέγουν μετά πολλής προσοχής σύγχρονα υλικά σε σακούλες προς έρευνα, (εξαοπα τούβλα και γαλλικά κεραμίδια), προκαλώντας και την θυμηδία ανέργων οικοδόμων που ''χαζεύουν'' το έργο! για να αποφασίσουν ότι τα ευρήματα δεν είναι αρχαία, ούτε κι ο προπολεμικός αγωγός βέβαια.

Όλα τα παραπάνω τα θέσαμε και υπ όψιν του κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας που είχε παραστεί και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτοικων και καταστημάτων, όπου η αρχαιολόγοι δεν παρέστησαν παρότι είχαν προσκληθεί.

Στις 25-9-14 ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε, αλλά...
Κε Υπουργέ
Σήμερα υπουργέ, μια μόλις εβδομάδα πριν την λήξη του χρονοδιαγράμματος, απευθυνόμαστε σε σας να δώσετε λύση στα αποκλεισμένα και καταδικασμένα καταστήματα και στους χιλιάδες κατοίκους που ταλαιπωρούνται και να βάλετε τέλος στην ιδιότυπη ομηρία μας από μέρους των αρχαιολογικών υπηρεσιών, που μας κοροϊδεύουν μάλιστα δηλώνοντας την μια μέρα ότι αποχωρούν από το έργο και την αμέσως επομένη να το παίρνουν πίσω, διαδεχόμενες η μια την άλλη στο εργοτάξιο.

Θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα μας στην εργασία και εξαντλημένοι από τον αποκλεισμό που μας έχουν επιβάλλει (κλειστοί δρόμοι, προβληματική συγκοινωνία), σας παρακαλούμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα μας επιδεικνύοντας την απαραίτητη πολιτική βούληση γιατί εμείς δεν κατανοούμε τα "έτσι δουλεύουν αυτοί", "αυτοί είναι κράτος εν κράτει" κλπ αποφθέγματα.

Εμείς ξέρουμε ότι η περιοχή συγχρόνως και με τα σενάρια για πιθανή ανύψωση του οδοστρώματος, είναι ένα "καζάνι που βράζει" και σε περίπτωση έκρηξης, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις εδώ στον "φτωχό νότο" που η ανεργία σπάει κόκκαλα και τα καταστήματα κάλυπταν και καλύπτουν ένα μέρος του ελλείμματος κοινωνικής πρόνοιας.

Γιατί σας ενημερώνουμε και σας παρακαλούμε να δώσετε τέλος στην ιδιότυπη ομηρία μας και να σταματήσει ο αποκλεισμός της περιοχής μας.

Πιστεύουμε ότι δεν θα επιδείξετε αναλγησία δια της αδιαφορίας, θα σκύψετε στο πρόβλημα κατανοώντας τα προβλήματα μας και θα δώσετε την απαιτουμένη λύση όπως θα έκανε κάθε πολιτικός άνδρας αυτού του τόπου και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ISTOLOGIO G. MOSXOU







Δεν υπάρχουν σχόλια: