Πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Π.Γ., και μάλιστα για εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χειρισμών στη κυβέρνηση.


Καθώς όμως είναι άδηλο αν η κυβέρνηση το τολμήσει τελικώς και πάει σε εκλογές, ή ακόμη και την αφήσουν να πάει σε κάλπες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογική ετοιμότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, φέρεται να είπε ακόμη, θέση που απέδωσε στην πολύ καλή πολιτική δουλειά που έγινε με τις καμπάνιες το καλοκαίρι και, πιο πρόσφατα, στη ΔΕΘ.

Στο θέμα του χρέους τέλος ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής παραπέμποντας στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ και το τρίπτυχο, διαγραφή μεγαλύτερου μέρους ονομαστικής αξίας του χρέους -ρήτρα ανάπτυξης -μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του.

Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν, την σπασμωδική παροχολογία αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και όλα είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.