ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Κι αυτόν τον χρόνο ξεκινούν λειψά τα σχολεία στην Αχαΐα



Δ. Τραυλός: Η σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα κυλήσει με κενά μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου

Την Δευτέρα 11/9 θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και στην Αχαΐα, όμως όπως φαίνεται το ξεκίνημα δεν θα είναι ομαλό, αφού για ακόμη μια φορά τα εκπαιδευτικά κενά δεν θα εκλείψουν.

Για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας» και στον δημοσιογράφο Θάνο Χριστακόπουλο, ο αναπληρωτής αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Ελλάδος, Διονύσης Τραυλός, ο οποίος τόνισε ότι «στη Γενική Αγωγή είναι 340 τα κενά στο νομό Αχαΐας και έγιναν 250 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην Ειδική Αγωγή είχαμε 240 κενά στα σχολεία και έγιναν 110 προσλήψεις και κυρίως έγινε ένα πολύ μεγάλο πετσόκομμα στην παράλληλη στήριξη, που από 185 κενά, θα καλυφθούν μόλις τα 80 στην αρχή της χρονιάς», με αποτέλεσμα μέχρι αρχές Οκτωβρίου η σχολική χρονιά θα κυλήσει με αυτά τα κενά και «μέχρι μέσα Οκτωβρίου θα είναι έτσι η κατάσταση και με άλλα κενά, που θα προκύψουν, διότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλάδο, που είναι 4.000 άνθρωποι, καταλαβαίνετε ότι μπορεί να δημιουργηθούν νέες ανάγκες και τα κενά συνεχώς αυξάνονται».

Για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών σχολίασε ότι «στην Αχαΐα υπάρχουν σπίτια διαθέσιμα, αλλά στην Πάτρα βλέπουμε όντως ότι τα ενοίκια να έχουν αυξηθεί. Έρχονται αναπληρωτές από άλλες πόλεις και φθάνουν να δίνουν τον μισό μισθό μόνο για την κατοικία, που θα μείνουν. Επειδή οι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε και «υψηλόμισθοι» δεν δικαιούμαστε, ούτε το επίδομα ενοικίου, το οποίο θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να το λύσουμε εδώ και πολύ καιρό, διότι όταν έρχεσαι να νοικιάσεις ένα σπίτι για 10 μήνες, καταλαβαίνετε ότι κανένας δεν αλλάζει το ρολόι της ΔΕΗ, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αιτηθείς επιδότηση ενοικίου» και εξήγησε ότι ο μισθός ενός νέου εκπαιδευτικού ξεκινά από τα 750 ευρώ και στα 1.000 ευρώ φθάνει μετά από 15 χρόνια προϋπηρεσίας.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα για τα πρώτα χρόνια και πλέον είναι αδύνατον για έναν εκπαιδευτικό να πάει να ζήσει σε ένα άλλο μέρος και με την ακρίβεια, που υπάρχει στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Κανένας δεν διορίζεται δίπλα στο σπίτι του, έχουν και μετακινήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Dennis Travlos.

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων και την ώρα αποχώρησης των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας, όπως καταγγέλλει, έχει αλλάξει τρεις αποφάσεις.

«Μέσα σε τρείς μήνες η κυβέρνηση έχει αλλάξει τρεις φορές την ώρα αποχώρησης από τα Ολοήμερα Σχολεία στα Δημοτικά. Στην αρχή έστειλαν εγκύκλιο με τα περσινά δεδομένα, δηλαδή η αποχώρηση να γίνεται στις 15:00 και στις 16:00, μετά το άλλαξαν και είπαν μόνο στις 16:00 και τώρα με νέα πρόσφατη εγκύκλιο η αποχώρηση να γίνεται πάλι 3 και 4 το μεσημέρι. Το λέω για να μην μπερδευτούν οι γονείς. Ελπίζω να μην αλλάξει πάλι μέσα στην εβδομάδα» ανέφερε δεικτικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: