ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 

 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (13/2023), που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή (22/09) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

 

Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών διοργανώνουν συναυλία  με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Την Δευτέρα  25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20.00, στην σκηνή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, θα συναντηθούν η εσωτερική φλόγα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη  με το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη για μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Για τη συναυλία διατίθενται κουπόνια στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, καθώς με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

 

Επίσκεψη Φωκίωνα Ζαΐμη στο καινοτόμο όχημα της Πυροσβεστικής

«Το πιστέψαμε, το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε!» Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας την ολοκλήρωση του καινοτόμου έργου για την προμήθεια Drones στην πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας, την δασοπροστασία, τις πλημμύρες, κατολισθήσεις αλλά και την επιτήρηση και προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, ο κ. Ζαΐμης επισκέφθηκε χθες τη Περιφερειακή Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδος, όπου συνομίλησε με τον Περιφερειακό Διοικητή  Χριστόφορο Μπόκα.

 

Ο  Αντιπεριφερειάρχης στο 3ο Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων

Στα εγκαίνια του 3ου Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων στα Παλαιά Σφαγεία, στην Πάτρα, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος όπου για τρεις συνεχόμενες ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με  εθελοντές από 82 φορείς κοινωνικής φροντίδας που δίνουν καθημερινά τη μάχη καλύπτοντας ανάγκες ζωής σε άτομα με αναπηρίες, σε ασθενείς, σε θέματα πρόληψης και εξάρτησης.

 

Τώρα ΤΕΒΑ και για πρόληψη Υγείας - Έναρξη η 24-9-2023

Η πρόληψη της υγείας σε ολιστικό επίπεδο, αποτελεί πυλώνα τη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  ως σημαντικό παράγοντα βελτίωσης του ανθρώπινου βιοτικού επιπέδου, της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης τους και της μείωσης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.  Η ανθρώπινη υγεία προσεγγίζεται ως κοινωνικό δικαίωμα ανεξαρτήτως οικονομικών, θρησκευτικών, φυλετικών ή κοινωνικών χαρακτηριστικών. Στα πλαίσια αυτά, υλοποιούνται οι προγραμματισμένες δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης σε κοινοτικό επίπεδο των ωφελούμενων ΤΕΒΑ «Η Πρόληψη Κοντά μας», που αφορούν προληπτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ των Κοινωνικών Συμπράξεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός έλεγχος και έλεγχος θυροειδούς αδένα κ.α) θα παρέχονται στους ωφελούμενους με την χρήση Κινητής Μονάδας της ΠΔΕ, σε επίπεδο κοινότητας, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Συμπράξεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, τους κοινωνικούς εταίρους και συνεργαζόμενους φορείς υγείας. 

 Η έναρξη της δράσης «Η Πρόληψη κοντά μας» είναι στις 24/9/2023 ημέρα Κυριακή, στην Πλ. Εργατικών Κατοικιών, Ταραμπούρα, Πατρών.

 

Ψηφιοποιούνται τα αρχεία των επαγγελματικών αδειών

Νέα ψηφιακά εργαλεία που θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών αποκτά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχη Νεκτάριος Φαρμάκης με απόφασή του προχώρησε στην ένταξη της δράσης: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών της, καθώς και ψηφιοποίηση μέρους του αρχείου των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών».

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό ακόμη βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό που χρηματοδοτείται με 3,28 εκ ευρώ από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-27».

Δεν υπάρχουν σχόλια: