ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Θ. Κανελλόπουλος για το Ν/Σ περί νομικών προσώπων

 


    Θεωρεί πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση η πρόταση για λογιστική υποστήριξη του Δήμου και θίγονται ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στους φορείς του κάθε Δήμου!

«...Όμως η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας στην Πάτρα θέλει τις απευθείας αναθέσεις σε Λογιστικά Γραφεία και εκτός Πατρών, όπως έγινε π.χ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό το 2022» αναφέρει ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Θεόδ. Κανελλόπουλος, σε ανοικτή επιστολή του, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων.

Και δηλώνοντας μετανοιωμένος  που ψήφισε λευκό ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», στην πρόταση του Προέδρου, επισημαίνει:

«Βέβαια θίγονται Ιδιωτικές Εργολαβικές Εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στους φορείς του κάθε Δήμου».

»Προσωπικά δεν χρωστάω κανένα γραμμάτιο σε Εργολάβους συνεργάτες του Δήμου και ειδικότερα στον ΚΟΔΗΠ που συμμετέχω.

»Μόνο και μόνο η δαπάνη για την λογιστική υποστήριξη του κάθε Οργανισμού του Δήμου δαπανάμε περίπου 19.000€. Ενώ θα μπορούσε το λογιστήριο του Δήμου να κάνει αυτή τη δουλεία με οικονομικό όφελος».

 

Αναλυτικά στην ανοικτή του επιστολή ο Θεόδ. Κανελλόπουλος επισημαίνει:

 «Συζητείτε αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Στο υπόψη νομοσχέδιο προβλέπετε η κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων και η μεταφορά του έργο τους στον Δήμο.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», ζήτησα κατά την συνεδρίασή του στις 28.9.2023, να με ενημερώσουν τις τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξει για τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους του ΚΟΔΗΠ, από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση.

Ουδείς μπορούσε να τεκμηριώσει επιπτώσεις στα εργασιακά και μισθολογικά των εργαζομένων.

Πολύ περισσότερο ο πρόεδρος που εισηγήθηκε και ψήφισμα καταδίκης.

Δεν μπόρεσαν να μου τεκμηριώσουν ακόμη και τις επιπτώσεις για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Οργανισμού, δηλαδή Ευάλωτες Κοινωνικά ομάδες, παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, κ.α.

Μετά την αδυναμία ουσιαστικής πληροφόρησης μου από τους καταγγέλλοντας του νομοσχεδίου, προχωρήσαμε στην ψήφιση.

Ψήφησα λευκό ως προς την εισήγηση του προέδρου και στο ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου και της Κυβέρνησης.

Έκανα ΛΑΘΟΣ. Το αναγνωρίζω.

Έπρεπε να είχα καταψηφίσει την εισήγηση του προέδρου στον ΚΟΔΗΠ και να είχα ταχθεί Υπέρ του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Όχι λόγω κομματικής ένταξης, άλλα διότι πετάει έξω από τους Δήμους π.χ. Εργολαβικά Λογιστικά Γραφεία.

Συγκεκριμένα. Κάθε Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έχει δικό του γραφείο προσωπικού, δικό του λογιστήριο, για οποιοδήποτε διαγωνισμό π.χ. για παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους πραγματοποιεί ξεχωριστά και όχι συνολικά, για οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη ή βλάβη αναζητάει ιδιώτη κ.α.    

Αυτά είναι κόστη που τα πληρώνει ο Δημότης.

Μόνο και μόνο η δαπάνη για την λογιστική υποστήριξη του κάθε Οργανισμού του Δήμου δαπανάμε περίπου 19.000€. Ενώ θα μπορούσε το λογιστήριο του Δήμου να κάνει αυτή τη δουλεία με οικονομικό όφελος.

Όμως η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας στην Πάτρα θέλει τις απευθείας αναθέσεις σε Λογιστικά Γραφεία και εκτός Πατρών, όπως έγινε π.χ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό το 2022.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες και να εξοικονομήσουμε πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς.

Θα πρέπει να λέμε την αλήθεια στους εργαζόμενους και να μην τους τρομοκρατούμε με ψευδείς αναφορές για το εργασιακό τους μέλλον.

Άλλωστε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και στο άρθρο 27 γίνετε σαφής αναφορά, για την μεταφορά τους με την ίδια εργασιακή σχέση, κλάδο/ειδικότητα και κατηγορία σε προσωποπαγείς θέσεις στο Δήμο.

Άρα δεν θίγετε κανένας εργαζόμενος.

Δεν θίγετε κανένας ωφελούμενος των προγραμμάτων που βρίσκονται εν ισχύει.

Βέβαια θίγονται Ιδιωτικές Εργολαβικές Εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στους φορείς του κάθε Δήμου.

Προσωπικά δεν χρωστάω κανένα γραμμάτιο σε Εργολάβους συνεργάτες του Δήμου και ειδικότερα στον ΚΟΔΗΠ που συμμετέχω.

                           ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

         Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,

         Πολύτεκνου και μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,

              Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης ''ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ''».      

 



     

Δεν υπάρχουν σχόλια: