ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Συναλλαγή ΝΔ - Λύσης για να περάσει το πραξικόπημα

 


Με επέμβαση Μητσοτάκη στην σύνθεση της ΑΔΑΕ ο Βελλόπουλος εξαγοράζεται με 2 εκατομμ., η ΕΥΠ απαλλάσσεται του προστίμου των 100 χιλ. ευρώ και ο Ράμμος εξωθείται σε παραίτηση!

ΤΑ ΚΕΡΙΑ, ΤΑ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΩΝΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ!

Με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης «πέρασε» η πρόταση της πλειοψηφίας για την αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία έχει λήξει. Ωφελημένος από την συναλλαγή ΝΔ και Βελόπουλου, είναι ο δεύτερος που ψήφισε το πραξικοπηματικό Ν/Σ σε αντάλλαγμα να σβήσει η κυβέρνηση πρόστιμο που του έχει επιβληθεί!

Τα κεριά, τα κομποσκοίνια και η επιστολές του Χριστού δεν τον έσωναν και έβαλε μπροστά τα μεγάλα μέσα!

Έτσι σβήνεται το πρόστιμο των 100 χιλ. ευρώ της ΑΔΑΕ επί της ΕΥΠ για την άρνησή της να παράσχει στοιχεία σχετικά με τις υποκλοπές. Απαλλάσσεται ο Κυρ. Μητσοτάκης από την κατηγορία του στησίματος παρακράτους στην ΕΥΠ και με δύο εκατομμ. ευρώ εξαγοράζεται ο Κυρ. Βελόπουλος, ενώ και το υπουργείο απαλλάσσεται από το πρόστιμο των 100 χιλ. ευρώ.

Παράλληλα ο Κυρ, Μητσοτάκης με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα  τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του προέδρου Ράμμου, εξωθώντας τον σε παραίτηση πρόωρα.

Αύριο θα κληθούν να αποφασίσουν τα νέα μέλη του ΕΣΡ, ενώ ερώτημα παραμένει με ποια ενημέρωση και πότε θα προλάβουν να ενημερωθούν για να ψηφίσουν;

Αυτά συνέβησαν σήμερα, μία ημέρα πριν συνέλθει το ΕΣΡ με την μέχρι χθες σύνθεσή του. Το πραξικόπημα Μητσοτάκη στην ΑΔΑΕ αλλάζει πλέον τα δεδομένα, αν και χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθάρισε:

«Μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε θα μείνει στο σκοτάδι κι ότι δεν θα λογοδοτήσει για την προσβολή στους θεσμούς και στην Δημοκρατία». «Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ενός σοβαρού ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της ΕΕ».   

Πάντως τα δύο υψηλόβαθμα κοινοβουλευτικά στελέχη του νεοφασιστικού μορφώματος Σπαρτιατών -αν και δεν χρειάστηκε- είχαν ενωρίτερα απαντήσει σε σχετική ερώτηση πως θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας της ανεξάρτητης Αρχής, των οποίων η θητεία έληξε, μία μέρα πριν η ΑΔΑΕ επιβάλλει πρόστιμο στην ΕΥΠ ύψους 100.000 ευρώ επειδή δεν συνεργάστηκε για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Τη διαδικασία μονοπώλησε η παραδοχή του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος τόνισε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΣΡ, κ. Κουτρουμάνος, είχε επιβάλλει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στην Ευγενία Λιακούλη να μιλήσει για deal ΝΔ – Ελληνικής Λύσης προκειμένου να σβηστεί το πρόστιμο.

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Αυτά αν και αρχικά είχε διαρρεύση πληροφορία πως δύο βουλευτές των Σπαρτιτών θα στήριζαν το Ν/Σ.

Η νέα Ολομέλεια του ΕΣΡ είναι πλέον η εξής: πρόεδρος η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.

Μέλη της Ολομέλειας διορίζονται: Ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυρ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019. Δημήτρης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος (Alpha), Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πέτρος Τριανταφυλλίδης αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Γιώργος Βλαβιανός δημοσιογράφος.

Νωρίτερα ο Κ. Τασούλας επέβαλλε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών της Διάσκεψης των Προέδρων αντιστοιχούν σε 16 ψήφους τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για 17, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Βουλής για καταστρατήγηση του Συντάγματος.

Καταστρατηγώντας λοιπόν, την πρόβλεψη του Συντάγματος για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αναφορικά με τον διορισμό μελών ανεξάρτητων αρχών, ο Κώστας Τασούλας ισχυρίστηκε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών της Διάσκεψης είναι 16, με τον Διονύση Καλαματιανό και την Όλγα Γεροβασίλη να ζητούν σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και αναβολή της συνεδρίασης, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής.

Από την ΑΔΑΕ αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Μιχαήλ Σακκάς, ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μουστάκας και τα μέλη Κατερίνα Παπανικολάου, Δημήτριος Βέργαδος, Νικόλαος Παπαδάκης, Στέφανος Γκρίτζαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: