ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Και ο πρόεδρος Μαρμούτας με το αντιΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο

 

Κι όμως, μόλις το περασμένο Σάββατο, ως πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΠ, κράτησε ένοχη σιωπή, απέναντι στην αθλιότητα - Σύννεφα κατήφειας στο ΚΚΕ υπό τον φόβο της καταγγελίας του από του Βήματος ΕΚΠ

Με την συμμετοχή των Πατρινών , στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΠ, επί της οδού Κολοκοτρώνη,  συμμετείχαν σήμερα 21-9-2023 στην 24ωρη απεργία για την αντιμετώπιση του εργασιακού μεσαίωνα που απεργάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω της επιβολής κατάργησης του 8ώρου και την περιθωριοποίηση του εργατικού δυναμικού.

Ωστόσο, σε στελέχη του ΕΚ Πάτρας, επικρατούσε το βαρύ κλίμα από την πρόσφατη αθλιότητα του αντιπροέδρου  Δημ. Αγγελόπουλου της διοίκησης του ΕΚΠ, που  έδειχναν μαζεμένα από πιθανό ενδεχόμενο καταγγελίας τους από την Εργατική Ενότητα-Ανατροπή, που έγινε στόχος  εκ μέρους τους, στην προσπάθεια να περάσουν αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή, με επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο Στεφ. Κασσελάκη, του κόμματος και με την επιβράβευση διά χειροκροτημάτων  της επίθεσης στον χώρο των ΛΟΑΤΚΙ, με σεξιστικές, ρατσιστικές αναφορές, που προκάλεσαν αντίδραση από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ  και οδήγησαν τον και αντιπρόεδρο του ΕΚΠ, γραμματέα του ΠΑΜΕ να προβεί χθες σε δήλωση μετάνοιας και απόσυρση των δηλώσεών του, μετά και την εσωκομματική νουθεσία που υπέστη.  

Η άθλια πρόβα-τζενεράλε του Δημ. Αγγελόπουλου ήρθε ως συμπλήρωμα του συνωμοσιολογικού σχολίου του Γ. Ρούση, ατυχήσαντος υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ και υποψηφίου για τις τοπικές εκλογές με την Λαϊκή Συσπείρωση  της Β. Κέρκυρας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο τα στελέχη της σκληρής γραμμής, αντιδρούν στην κομματική προσπάθεια για διάρρηξη του κομματικού κελύφους προστασίας του κόμματος από την επιζήμια περιχαράκωση και μπλέκουν την απαράδεκτη παραδοσιακή ομοφοβία μεγάλων ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς, με ακροδεξιάς κοπής θεωρίες, για παγκόσμια κυβερνητικά κέντρα και άλλα, απόψεις που τα κόμματα αυτά τις πλήρωσαν με βαρύ πολιτικό κόστος, περιθωριοποιούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος, της Διοίκησης της Εργατικής Ενότητας-Ανατροπής, που ήταν ομιλητής εκ μέρους της, σε κατ' ιδίαν συζήτηση καθησύχασε τα στελέχη του ΚΚΕ Πάτρας, που ανησυχούσαν από πιθανή καταγγελία εναντίον τους,  λέγοντας τους ότι «εμείς δεν ασχολούμαστε άλλο με σας. για την θέση σας ας ασχοληθεί το κόμμα σας».

Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τον πρόεδρο του ΕΚΠ Δημ. Μαρμούτα και υποψήφιο με την παράταξη του ΚΚΕ στο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, από τού ίδιου βήματος,  να παγώσει εργαζόμενους που τον άκουσαν να καταφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον εγκαλεί ως υπεύθυνο του αντεργατικού εκτρώματος της σημερινής κυβέρνησης του Μητσοτάκη!

Κι αυτό όταν μόλις το περασμένο Σάββατο, ως πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΠ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να επαναφέρει στην τάξη  τον παρεκτραπέντα Αγγελόπουλο!

Η απεργία διεξήχθη στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και η ΑΔΕΔΥ, απούσης της ΓΣΕΕ, που ήταν τρανταχτά εξαφανισμένη όλες αυτές τις μέρες.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος με μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των διοργανωτών.

 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: