ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Εκμετάλλευση από εξωγενείς των πολιτικών τριβών!

 

 

Κατρακυλούν στον βούρκο του έλους, που δεν συνάδει με την δημοσιογραφική αξιοπρέπεια! - Αγωνία Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος καλεί Ανδρουλάκη σε εγρήγορση!


Έμμεση αναφορά στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη έκανε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την συνεχιζόμενη ενασχόληση των φιλικών του ΜΜΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον νέο πρόεδρό του, σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν το δράμα που εξελίσσεται στις πλημμυρισμένες περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι βρίσκονται σε απελπισία, από την εγκατάλειψή τους απ' τον διαλυμένο κρατικό μηχανισμό!

Η... αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι πως θα έχει ενδιαφέρον «να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ  θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές και πώς θα οικοδομηθεί από τα ίδια υλικά με τα οποία κατέρρευσε».

Παρότρυνε δε στην προσπάθειά του να εντείνει τις αντιθέσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσους διαφωνούν στο εσωτερικό του κόμματος πως είναι «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη συνδράμει σε τοπικό επίπεδο Αχαΐας το μέρος των συντηρητικών ΜΜΕ που ακολουθούν την ΝΔ, ενώ φαίνεται να πρωτοπορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ, που σε αποδρομή, από την παραδοσιακή στάση του συντηρητικού, ευγενικού κοινού που εξέφραζε κάποτε, πριν την ανάληψη από την σημερινή νέα διεύθυνση, κατρακυλά στον βούρκο του έλους, που δεν συνάδει με την δημοσιογραφική αξιοπρέπεια!

Χαρακτηριστικό είναι ότι προφασιζόμενος την αμερόληπτη παρουσίαση εμφανίζει τρία δηλητηριώδη σχόλια, ένα ρεπορτάζ και μία πρωτοσέλιδη αναγγελία επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας, με εφαλτήριο τις εσωτερικές διαφωνίες που ανέκυψαν, ως να επιδιώκει την εμπέδωσή τους, από το κοινό του.

Αυτό προκαλεί δυσαρέσκεια στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κυριαρχεί η άποψη πως πρέπει να σταματήσουν αυτές οι εσωκομματικές πολιτικές κόντρες, καθώς δίνουν λαβές για εμετικούς σχολιασμούς από τους ποντικούς του διαδικτύου, αλλά και από κάποιους κρατούντες γραφίδα σε έντυπα λαθρόβια ή μη!

Αγωνία του ΠΑΣΟΚ και προτροπή Κωνσταντινόπουλου για αφύπνηση!

Η αγωνία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ για τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατορθώσει σύντομα να ξεπεράσει τα εσωτερικά του ζητήματα, θα έχει απελευθερωθεί από ανασταλτικούς παράγοντες, ιδιαίτερα μετά την χθεσινή επιτυχημένη συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη στον ΣΤΑΡ, έτσι ώστε απερίσπαστα να διεκδικήσει την δεύτερη θέση στο ευρωκοινοβούλιο.

Τούτο σημαίνει πως πια θα έχει παγιωθεί στο πολιτικό σύστημα κια το ΠΑΣΟΚ θα κολλήσει στην σημερινή του θέση.

Αυτό έγινε αντιληπτό από τουν βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που παροτρύνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς «τα ερωτήματα και τα διλήμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς θα είναι άλλα». Και διαφωνεί με την θέση Ανδρουλάκη, που εκφράστηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Ζάππειο, για μετάθεση χρονικά, του στόχου της δεύτερης θέσης από τις Ευρωεκλογές, στις Βουλευτικές, καθότι «είναι τακτική κίνηση που λομως δεν κινητοποιεί δυνάμεις της παράταξης».

Στάση αναμονής κρατούν οι πολίτες για τον Στέφ. Κασσελάκη

Μετά από τρεις μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου, οι πρώτες δημοσκοπήσεις έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, υπάρχει μεν δυσαρέσκεια και ανησυχία στους πολίτες για το κατά πόσο είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός, ωστόσο παραμένει απόλυτα ξεκάθαρη η στήριξη προς τη ΝΔ η οποία κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές πρόσφατα. Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά της είναι πολύ κοντά στο ποσοστό που πήρε στις εκλογές του Ιουνίου με τη διαφορά να είναι κοντά στη μιάμιση μονάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κομμάτι της δημοφιλίας λαμβάνει ποσοστό 43% δηλαδή περίπου όσο πήρε στις εκλογές.

Οι πολίτες απάντησαν στην ίδια έρευνα και είπαν ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταβάλλει ακόμη περισσότερες προσπάθειες στο θέμα της διαχείρισης των κρίσεων, ενώ σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η πλειοψηφία θεωρεί ότι θα υπάρξει διάσπαση.

Το 58% των ερωτηθέντων είδε ότι υπάρχει ένα θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενώ όταν κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός ότι κανείς δε γνώριζε τον Στέφανο Κασσελάκη, μόλις το 17% είπε ότι είναι θετικό, το 46% ότι δεν πρόκειται ούτε για πλεονέκτημα ούτε για μειονέκτημα, το 27% μειονέκτημα και το 10% δεν απάντησε. 



__________

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από τα σημερινά δημοσιεύματα του Νεολόγου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: