ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Με 350.000 ευρώ χρηματοδοτεί η ΠΔΕ τη βελτίωση οδικών αξόνων

Η ΠΔΕ συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο οδικό δίκτυο της ορεινής Αχαΐας, καθώς ο Περιφερειάρχης, με απόφασή του προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης για τη συντήρηση δύο σημαντικών οδικών αξόνων.

Ειδικότερα, δρομολογήθηκε η συντήρηση του οδικού άξονα προς Βραχνί και Σούβαρδο που αφορά στην αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση του οδικού άξονα σε μήκος 9,5 χλμ, έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, αλλά και στην ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου της Κοινότητας Μανεσίου, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

Με τα  δύο έργα, που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, επιτυγχάνεται  λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου, κύρια όμως βελτιώνονται οι μετακινήσεις για να εξυπηρετηθούν στην καθημερινότητα τους οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

 

Η ΠΔΕ χρηματοδοτεί έργα άρδευσης στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Δύο ακόμη έργα που βελτιώνουν την αρδευτική ικανότητα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξασφάλισαν χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της ΠΔΕ και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Λοιπές προμήθειες για την αποκατάσταση μικρών αρδευτικών στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας» ύψους 36.0000 ευρώ με το οποίο εξασφαλίζεται η πλήρης  λειτουργία αντλητικών συγκροτημάτων και δικτύων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την «αναβάθμιση και θέση σε πλήρη λειτουργία
αντλητικών συγκροτημάτων στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο του δικτύου ύδρευσης ΤΟΕΒ Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας», ύψους  37.200 ευρώ.

Έτσι, οι κατά τόπους Οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα:

- να λειτουργήσουν ξανά αντλιοστάσια χωρίς προβλήματα και να ανταποκριθούν στην ταυτόχρονη αυξημένη ζήτηση νερού σε περιόδους ποτίσματος των καλλιεργειών, αρχικώς αντικαθιστώντας ελαττωματικά μέρη του αντλιοστασίου που είναι υπεύθυνα για βλάβες και προβλήματα στη λειτουργία του,

-θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού νέας τεχνολογίας καλύτερης ενεργειακής απόδοσης, ενώ

-με την εγκατάσταση ομαλών εκκινητών ενισχύεται η αξιοπιστία και η διάρκεια ζωής των κινητήρων καθώς λόγω του μειωμένου ρεύματος εκκίνησης εξασφαλίζεται λιγότερη ηλεκτρική καταπόνηση στον κινητήρα και του δικτύου.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον ΤΟΕΒ Καινούργιου, με την εγκατάσταση διατάξεων προστασίας των κινητήρων προλαμβάνονται και αποφεύγονται συνθήκες, που βλάπτουν τους κινητήρες των αντλητικών συγκροτημάτων, ενώ με την εγκατάσταση του σύστηματος τηλεχειρισμού η διαχείριση του αντλιοστασίου θα διευκολυνθεί καιθα βελτιωθεί καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως αυτόματης και άμεσης ενημέρωσης σεπερίπτωση βλάβης και συγκεκριμένα για το είδος της βλάβης, ώστε να είναι αμεσότερη καιαποτελεσματικότερη η επίλυση του προβλήματος. Επίσης δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως χειρισμού
του αντλιοστασίου, ενεργοποίησης και απενεργοποίησής του.

 

Δωρεάν άθληση για τους επιβιώσαντες από καρκίνο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο επικεφαλής του προγράμματος OACCUS καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10 π.μ., πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για  την παρουσίαση του προγράμματος δωρεάν άθλησης των επιβιωσάντων από καρκίνο.  Στην παρουσίαση θα είναι και εκπρόσωποι των Συλλόγων ασθενών με καρκίνο. 

Η παρουσίαση θα γίνει έξω από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ στο Νότιο Πάρκο.

 

Τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην ΠΕ Αχαΐας

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Αχαΐας ανακοινώνεται  ότι από Δευτέρα 2/10/2023 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2023 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρών και Αιγιαλείας:

Δήμος Πατρέων: ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ – ΠΛΑΤΑΝΙ, ΔΡΕΠΑΝΟ – ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ, ΡΙΟ - ΑΚΤΑΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΘΕΑ – ΚΡΗΝΗ, ΑΡΓΥΡΑ – ΣΕΛΛΑ

Δήμος Αιγιαλείας: ΖΗΡΙΑ, ΚΑΜΑΡΕΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟ, Ν. ΕΡΙΝΕΟΣ, ΛΟΓΓΟ, ΣΕΛΙΑΝΤΙΚΑ, ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ, ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΙΓΙΟ, ΚΟΥΝΙΝΑ, ΜΑΥΡΙΚΙ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ 2613 613723, 718.

Δεν υπάρχουν σχόλια: