ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η ενότητα είναι όρος επιβίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από χθες είναι ένας νέος άνθρωπος, ο Στέφανος Κασσελάκης. Έπειτα από 15 χρόνια στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει ένα κόμμα με βαριά παρακαταθήκη, η οποία αποτελεί το πιο σημαντικό εφόδιο ενός κόμματος-φαινομένου στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ενός κόμματος που, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, πρέπει να δώσει μάχες στην κοινωνία και να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας. Να νικήσει στις επόμενες εκλογές τη Δεξιά. Αυτό, άλλωστε, οφείλει στον κόσμο του και στα λαϊκά στρώματα ένα κόμμα της Αριστεράς.

H χθεσινή διαδικασία ανέδειξε άλλο ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως πολιτικός οργανισμός βγαίνει από αυτή τη διαδικασία διχασμένος και με πολλά πολιτικά ζητήματα ανοιχτά. Η ενότητα και οι ανασύνταξη είναι ο προφανής στόχος, όρος επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως κόμματος με κυβερνητικές αξιώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει μπροστά του τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, μάχη κρισιμότατη για την επιρροή του στην κοινωνία, και σε εννέα μήνες έχει τη μάχη των ευρωεκλογών. Των δύο αναμετρήσεων μεσολαβεί το συνέδριο, που αποτελεί και το ανώτατο κομματικό σώμα.

Το πεδίο είναι ανοιχτό, οι δυσκολίες πολλές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη νέα ηγεσία του και αξιοποιώντας τα μέλη του -σχεδόν 150.000 κινητοποιήθηκαν μόλις δύο μήνες έπειτα από μια δεινή ήττα- έχει τη δυνατότητα να τις κατανικήσει.

(Από το κύριο άρθρο της σημερινής έκτακτης έδοσης της εφημερίδας ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: