ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Μπάχαλο, ελαφρύ αεράκι ερμηνεύτηκε ως επικίνδυνο!


Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τηλεφώνημα του Istologiou G. Mosxou στην Αθήνα πριν μία ώρα (9 μμ) η απάντηση που έλαβε ήταν ότι μόλις ένα μικρό αεράκι υπάρχει!

Ακόμη ένα μπάχαλο κατέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μετά την κατακραυγή εναντίον της για το γεγονός ότι τα μηνύματα του 112 έφτασαν μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σήμερα και ενώ αναμένεται το χτύπημα της κακοκαιρίας Elias, στην Αττική ήχησαν προειδοποιητικά sms στα κινητά.

Συγκεκριμένα ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Πελοπόννησος, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος, Πάτρα, κάτοικοι της Αττικής έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα το νωρίς το απόγευμα της Τρίτης μηνύματα για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις για το επόμενο 24ωρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τηλεφώνημα του Istologiou G. Mosxou στην Αθήνα μόλις πριν μία ώρα (9 μμ) η απάντηση που έλαβε ήταν ότι μόλις ένα μικρό αεράκι υπάρχει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ηχούσαν τα κινητά στην Αττική είχε λιακάδα, ενώ το μήνυμα καλούσε όσους το έλαβαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον το αλαλούμ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το προειδοποιητικό μήνυμα δεν ήρθε σε όλες της συσκευές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον ίδιο όροφο κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο, ορισμένα κινητά άρχισαν να χτυπούν και άλλα όχι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος συναγερμό, ενώ εξήγηση που δίνεται είναι ότι ορισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας «έπιασαν» το μήνυμα και άλλες όχι με αποτέλεσμα το sms να πάει σε ορισμένους κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Στο γεγονός ότι έγινε λάθος συνηγορεί και το σχεδόν μία ώρα μετά την αποστολή των προειδοποιητικών μηνυμάτων, δεν έχει δημοσιευτεί στον λογαριασμό του 112 στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: