ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Έπνιξαν τον επιβάτη και επί μία ώρα ταξίδευαν ήσυχοι!


Λεπτομέρειες από το τραγικό συμβάν στο πλοίο της Blue Star που στοίχισε την ζωή στον 36χρονο επιβάτη - Αποκρουστική δήλωση Βαρβιτσιώτη, που εξίσωσε τους θύτες με το θύμα τους!

Το απάνθρωπο περιστατικό χθες στο λιμάνι του Πειραιά που στοίχισε την ζωή στον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη αλλά και η διαχείριση της τραγωδίας από τους ιθύνοντες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σημειώνεται ότι επιβάτης παρακείμενου πλοίου ακούστηκε να λέει: «Τώρα έπεσε μέσα στη θάλασσα, τώρα, μόλις»

 Και τελικά το πλοίο της γραμμής για Κρήτη Blue Horizon της Blue Star, αναχωρεί κανονικά, την ώρα που ο 36χρονος παλεύει στη θάλασσα. Ο Αντώνης Καρυώτης δεν τα καταφέρνει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το άψυχο σώμα του επιπλέει στα νερά.

«Το γεγονός του θανάτου του 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά μετά την ώθηση από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon, αποτελεί εγκληματική πράξη που προκαλεί αποτροπιασμό. Ως περιστατικό είναι πρωτοφανές, αδιανόητο...» αναφέρει  ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας έπειτα από τις κατάπτυστες δηλώσεις του, με τις οποίες εξίσωνε το θάνατο του θύματος με τους θύτες του, αλλά και την επιμονή του να ισχυρίζεται στα κανάλια ότι το λιμενικό ήταν στο σημείο της τραγωδίας, διέταξε ΕΔΕ.

Ο λαλίστατος σήμερα υπουργός Ναυτιλίας μετά την κατακραυγή ναυτεργατών και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στην εξής ανάρτηση: «Διέταξα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού».

«Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο» είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας το πρωί στο Action24.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι ένα τραγικό συμβάν. Είναι μία τραγική στιγμή, με μια τραγική κρίση για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνα τα μέλη του πληρώματος που συμμετείχαν» σπεύδει να συμπληρώσει, ίσως σε μια προσπάθεια να αποσείσει τυχόν ευθύνες από το Λιμενικό Σώμα, άνθρωποι του οποίου δεν βρίσκονταν πουθενά κοντά την ώρα της τραγωδίας. Αλλά που ωστόσο, αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ''πατάτα'' με τον ισχυρισμό του ότι ήταν παρών το Λιμενικό την ώρα του συμβάντος, διέταξε την διεξαγωγή ΕΔΕ

Γι αυτό ίσως, λίγο αργότερα, στο Open, μίλησε για «απάνθρωπη, εξωφρενική εικόνα» που «προσβάλλει την ελληνική ναυτοσύνη». Και πάλι όμως έσπευσε να συμπληρώσει: «Υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματό και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Και πάλι εξίσωσε τους θύτες με το θύμα τους, προφανώς για να μην πληγεί το γόητρο της ναυτιλιακής εταιρείας, της οποίας το συγκεκριμένο πλήρωμα εξυπηρέτησε τα συμφέροντα σε βάρος επιβάτη, που όπως αναφέρουν πληροφορίες είχε κόψει εισιτήριο, αλλά βγήκε εκτός πλοίου για εργασία του και μόλις κατά την επιστροφή του πρόλαβε να πατήσει τον καταπέλτη του πλοίου της, με την μοιραία κατάληξή του!

Αξιοσημείωτο είναι ότι: Το Blue Horizon ταξίδευε επί περίπου μία ώρα πριν αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, το Blue Horizon αρχικά αναχώρησε κανονικά από τον Πειραιά στις 21.10, χωρίς να ρίξει σωστικά μέσα στο σημείο που ήταν ακόμη ορατό το σώμα του 36χρονου.

Στη συνέχεια πήρε πορεία για το Ηράκλειο και για μία σχεδόν ώρα, ως τις 22.05, ταξίδευε «αμέριμνο» όπως είπε χαρακτηριστικά στην σοκαριστική του μαρτυρία αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν.

Ήταν η καταγγελία του συγκεκριμένου και άλλων δύο επιβαινόντων στο Λιμενικό, που οδήγησε στο να δοθεί εντολή στο Blue Horizon να επιστρέψει στον Πειραιά.

Όπως είπε ο ίδιος αυτόπτης, όπως έγινε κατανοητό από τις επικοινωνίες με το Λιμενικό, δεν είχαν ενημερωθεί από τον καπετάνιο για το συμβάν, παρότι μέλη του πληρώματος ήταν άμεσα εμπλεκόμενα και ο ίδιος είχε οπτική επαφή με τον καταπέλτη μέσω κάμερας.

Πληροφορίες φέρουν τον καπετάνιο και άλλα τρία μέλη του πληρώματος να προσαγάγονται για ανάκριση με εντολή της Εισαγγελίας.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού ο καπετάνιος γνώριζε τι είχε συμβεί καθώς πολλοί επιβάτες του χτυπούσαν την πόρτα και τον ενημέρωναν. Ο καπετάνιος γύρισε μόνο όταν πήρε εντολή από το Λιμενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: