ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Μπάχαλο και στο Ελληνικό Κτηματολόγιο




Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μίας ημέρας του Διοικητικού Συμβουλίου του δημόσιου φορέα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη!

Πρώην γραμματέας της ΟΝΝΕΔ τη χρονική περίοδο 2013-2015, πολιτευτής της Ν.Δ. στον Νομό Αχαΐας, από το 2019 γενικός διευθυντής στο ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) τοποθετήθηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του δημόσιου φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο και ορκίσθηκε  την περασμένη Παρασκευή προς επίρρωσιν της τοποθέτησής του. Πλην όμως δεν ευδοκίμησε  και προχθές Δευτέρα παραιτήθηκε από το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη!

Πρόκειται για τον Ανδρέα Τσώκο, γεωλόγο, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, η εποπτεία του Ελληνικού Κτηματολογίου, αρμόδιου για τη σύνταξη, την τήρηση και τη λειτουργία του κτηματολογίου, έχει ανατεθεί στον Κ. Κυρανάκη, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ένας σημαντικός δημόσιος φορέας, ο οποίος στις αρχές του 2021, κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποσπάστηκε εντελώς αυθαίρετα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό τον Κ. Πιερρακάκη, παρότι συνδέεται και με το έργο των δασικών χαρτών και τον χωρικό σχεδιασμό. Ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια κατά την έκδοση αποφάσεων για αιολικά πάρκα!

Με τη συγκεκριμένη απόφαση σαρώνεται όλο το Διοικητικό Συμβούλιο που είχε οριστεί από τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Δ. Οικονόμου, εκτός από ένα μέλος, εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου ανανεώνεται η θητεία. Στη σύνθεση του Δ.Σ. περισσεύουν οι οικονομολόγοι, ενώ και πάλι απουσιάζει η ειδικότητα του δασολόγου.

Τα νέα πέντε μέλη του Δ.Σ. είναι οι Στ. Σακαρέτσιος, οικονομολόγος-πληροφορικός, Αν. Λουκάς, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, Μ. Μπρούστης, οικονομολόγος, Ι. Γερμανός, δικηγόρος, και Β. Παππά, δικηγόρος, ως εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η ενημέρωση για το έργο, τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις του φορέα. Άγνωστο αν φοβήθηκε τον όγκο και το «άγνωστο» της δουλειάς ή κατάλαβε εκ των υστέρων ότι θα είναι μεταβατικός πρόεδρος για λίγο, δηλαδή έως ότου προκηρυχθεί η θέση μέσω ΑΣΕΠ. Πρόεδρος θα αναλάβει το μέλος του νεοδιορισμένου Δ.Σ. Στ. Σακαρέτσιος και διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Κ. Κυρανάκη...


Δεν υπάρχουν σχόλια: