ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Περιήγηση στην πόλη με οδηγό το βιβλίο του Γ. Μόσχου

 

Συζήτησαν την 28-5-2023, για την πραγματοποίηση ιστορικού περιπάτου στις 29-10-2023 στην Πάτρα με τίτλο «Στα χνάρια της νεότερης Ιστορίας»  σε Συνεστίαση της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ και Περιπατητών, στο Λεόντιο!

 Αριστέα Νικολοπούλου - Κίμων Αποστολόπουλος

Στις 28-5-2023, μέλη της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ και του Συλλόγου Περιπατητών, βρέθηκαν στην ταβέρνα ΛΙΘΟΣ του Λεοντίου, την γνωστή κάτω ταβέρνα, με την ευλογία του πάτερ Αντωνίου, εφημέριου του ΙΝ Λεοντίου, φιλοξενούμενοι Λεοντιτών και της ιδιοκτησίας της ταβέρνας. 

Συζήτησαν για την πραγματοποίηση ιστορικού περιπάτου στην Πάτρα στις 29-10-2023, με τίτλο «Στα χνάρια της νεότερης Ιστορίας» με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» του Γιώργου Μόσχου, έκδοση του πατραϊκού οίκου Gotsis, βάσει του οποίου θα παραγματοποιηθεί περιήγηση στους τόπους Ιστορίας της πόλης κατά την γερμανο-ιταλική κατοχή και την Αντίσταση. 

Το συμπόσιο ολοκληρώθηκε με μουσικά ακούσματα, από τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες Μάκη Ζαχαράτο στην κιθάρα και Κώστα Αναγνόπουλος στο μπουζούκι. 

Το φαγητό και το κρασί ήταν προσφορά του καταστήματος για την τιμή που του εκάναμε να επιλέξουμε τον ΛΙΘΟ γι αυτή την συνάντηση. Ευχαριστούμε την διεύθυνση για την προσφορά της. 

Υπενθυμίζεται ότι την περ. Κυριακή 14 Μαΐου, ο ΦΑΕΘΩΝ πραγματοποίησε άλλη πορεία με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Ανδρέα» με ανάδειξη του βιβλίου «Το Αρχαίο Λεόντιο» του Γιώργου Καρβελά, από την Τοπόλοβα έως το Λεόντιο, με μεγάλη συμμετοχή περιπατητών, αναβιώνοντας το γνωστό από την αρχαιότητα μονοπάτι που συνέδεε την Πάτρα με το Λεόντιο και που το χρησιμοποίησε ο Απόστολος Ανδρέας.

 

 

 

Από αριστερά, Γιώργος Καρβελάς, συγγραφέας, Κίμων Αποστολόπουλος, συντονιστής του ΦΑΕΘΩΝ και Γιώργος Μόσχος συγγραφέας, στην ασπροεκκλησία της Αγ. Παρασκευής Ρακίτας.

 

Σημειώστε ότι ο συγγραφέας Γιώργος Καρβελάς ξενάγησε τους επισκέπτες στα μέρη του Αρχαίου Λεοντίου, της Ρακίτας και των ανατολικών συνόρων του Δήμου Αγίου. Επίσης, τους ξενάγησε στην ασπροεκκλησιά της Αγ. Παρασκευής στην Ρακίτα, όπου κατά τις ιστορικές πηγές, την 25-8-1827, στην εκκλησία που οικοδομήθηκε το 1700, ελειτουργήθησαν 800 Έλληνες πολεμιστές του Κολοκοτρώνη και τις επόμενες ημέρες 26 και 27 Αυγούστου 1827 αντιμετώπισαν, πιο κάτω, στην μάχη της Καυκαριάς, 5000 τουρκοαιγύπτιους του Ιμπραήμ. Ο απολογισμός νεκρών για τις δυνάμεις του Ιμπραήμ ήταν οικτρός. Έπεσαν 400 νεκροί, ενώ από τους Έλληνες μόνον τρεις!  

 

 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: