ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Το 6ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα

Ραντεβού για το 6ο Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” έδωσαν οι διοργανωτές - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμος Ήλιδας και Επιμελητήριο Ηλείας - μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση το τριήμερο 26,27 & 28 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.  Το Φεστιβάλ  γίνεται  πλέον θεσμός  με αξιοπρόσεκτες συμμετοχές  στον αγροδιατροφικό τομέα  από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως συνηγόρησαν στις τοποθετήσεις τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης,  ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος. 

 

Οι μαθητές σε εκδήλωση για την αξία του νερού

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας με θέμα «Το νερό, ένα αγαθό χωρίς σύνορα: συμβάλλοντας στην αειφορία και την ποιότητα ζωής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων στους μαθητές για τη διάκρισή τους στον τοπικό διαγωνισμό φωτογραφίας.

 

Θεατρική παράσταση «Στα χρόνια της πανδημίας»

Το πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο «Στα χρόνια της Πανδημίας» σε σκηνοθεσία του Ηλία Ηλιόπουλου, μια θεατρική παράσταση που στηρίζεται αφενός μεν στις πρώτες πανδημικές αναφορές και αφετέρου στο πάντα επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό έργο του Ιονέσκο «Το Παιχνίδι της Σφαγής», παρουσιάζεται στο δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας στις 3 Ιουνίου 2023, στις 9.30 το βράδυ με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Συντελεστές:

Ιδέα - δραματουργία – κοστούμια - σκηνοθεσία: Ηλίας Ηλιόπουλος Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Οικονομοπούλου

Επεξεργασία ήχου &video: Σάκης Μπάστας – NoiseBox

Οργάνωση Παραγωγής: Κλεονίκη Παπανικολάου

Δημιουργικό: Ελένη Μιχαλέτου

Παραγωγή: Mosaic Διανομή: Νίκος Γαρόζης, Νίκος Καλαντζής, Ιωάννα Στεφανάτου Διάρκεια παράστασης : 60′

Τηλ κρατήσεων: 6942879090

 

Φεστιβάλ Μουσικής στο Σκαγιοπούλειο για τα 20 χρόνια του UPFM

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Τμήμα Πολιτισμού Π.Ε. – Αχαΐας, διοργανώνει μουσικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών UPFM, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στον κήπο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος (Σολωμού 86), στην Πάτρα,  στις 19:00 και με είσοδο ελεύθερη. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο των εορτασμών του UP FM για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα από την εγχώρια & τοπική ανεξάρτητη σκηνή, τα οποία είναι:

SneakyMustard 

PielFluida

Sworr

Δεν υπάρχουν σχόλια: