ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης χτύπησε τους πολίτες!

 

Πρώτοι στην αδιαφορία για το ποιος θα τους κυβερνήσει οι περιοχές Κεφαλληνίας, Φλώρινας, Λακωνίας, Ευρυτανίας!


Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής η συμμετοχή ανήλθε στο 61%, ποσοστό το οποίο σημαίνει ότι 6.060.224 πολίτες άσκησαν το εκλογικό δικαίωμά τους, ενώ 9.813.595 ήταν το σύνολο των δικαιούμενων να ψηφίσουν.

Για την αδιαφορία που σε ορισμένες περιοχές χτύπησε κόκκινο, φίλος μου γράφει:

«Ότι λάθη και να έχουν γίνει δεν δικαιολογείται ο λαός να ψηφίσει 41% την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το υπόγειο ρεύμα, που τελικά υπήρχε, εκβάλλει σε λάθος κοίτη.  Η τηλεοπτική δημοκρατία με την υπεροπλία και την παραπληροφόρηση των βρήκε κουρασμένο από την συνεχή λιτότητα και καθώς ήταν ηττημένος , τον φόβισε, τον ποδηγέτησε και τον ανακατεύθυνε, αφού η άλλη επιλογή της απλής αναλογικής, δεν είχε καλλιεργηθεί σαν εναλλακτική λύση. Έτσι το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, βρήκε έδαφος και καλλιεργήθηκε».

Ωστόσο, αρκετοί δεν προσήλθαν στην κάλπη. Το έριξαν στην... επανάσταση της αμφισβήτησης; Μπορεί, αλλά τους βγήκε... κούκος!

Με την αποχή και φέτος να κινείται στο 39% αξίζει να δούμε ποιες περιοχές της χώρας κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Κι αυτές είναι 13 περιοχές που η αποχή κινήθηκε πάνω από το 50%.

Δεν θα αναφερθούμε στις εφορευτικές επιτροπές που ήσαν εντελώς ανύπαρκτες, ούτε στις εκλογικούς αντιπροσώπους των κομμάτων, που τουλάχιστον στην Αχαΐα, εάν εξαιρέσει κανείς αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ όλοι οι άλλοι είχαν πάει... στον... «Άδωνι για καφέ»!

Μιλάμε για τέτοια κατάπτωση της σοβαρότητας αντιμετώπισης της κορυφαίας εκλογικής διαδικασίας, συμβαλλόντων και των μεγάλων ΜΜΕ, που καλλιέργησαν την απάθεια, διότι θέλουν αδύναμους πολιτικούς, εύκολα  διαχειρίσιμους και βολικούς στην αντιμετώπισή τους, καθώς τα κόμματά τους είναι καταχρεωμένα με εκατομμύρια ευρώ, ενώ και τα ίδια τα Μέσα είναι χρεωμένα απίστευτα ποσά!  Κια δεν έχουν διάθεση να τα πληρώσουν, αδιαφορώντας ότι και πάλι θα κληθεί ο έλληνας πολίτης να ανακεφαλαιώσει τις τράπεζες!

Επίσης και εκ μέρους του ΚΚΕ αιωρούνταν η αίσθηση ότι... «όλοι το ίδιοι είναι». Άρα γιατί να προσέλθει στις κάλπες ο πολίτης; Και φυσικό επόμενο ήταν η αποχή να ευνοήσει την ΝΔ του Μητσοτάκη!

Η εκλογική περιφέρεια Φλώρινας αναδείχθηκε πρώτη σε ποσοστά αποχής, καθώς το 62,47% δεν πήγε να ψηφίσει. Επιπλέον η εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας κατέγραψε 57,58% στην αποχή ενώ η Λακωνία 56,83%.

Τα υψηλότερα ποσοστά αποχής ανά εκλογική περιφέρεια:

  • Φλώρινα 62,47%
  • Κεφαλληνία 57,58%
  • Λακωνία 56.83%
  • Ευρυτανία 55.41%
  • Λέσβος 53.08%
  • Αρκαδία 51.48%
  • Θεσπρωτία 50,32%
  • Σάμος 50.12%

Υψηλά ήταν τα ποσοστά αποχής, στη Χίο, καθώς δεν συμμετείχε ποσοστό 49,61%, στις Σέρρες 49,09%, στη Μεσσηνία 48,11%, στη Δράμα 48,05% και στην Ξάνθη 47,19%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: