ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο βολονταρισμός του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε την λεηλασία του!

Άρθρο του διαχειριστή του blog

ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ο Λευτέρης Μαυροειδής, αγωνιστής της Αριστεράς των πέτρινων χρόνων, που βίωσε όλες τις φάσεις του κινήματος, στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και στην υπερορία των πρώην Ανατολικών χωρών, ως σχολιαστής του Ραδιοσταθμού Φωνή της Αλήθειας και άλλων μέσων ενημερωτικών του ΚΚΕ και της ευρύτερης Αριστεράς, στο βιβλίο του: 

«Οι δύο όψεις της Ιστορίας», έκδοση Δελφίνι  1997, που αναφέρεται στην δράση πέντε κεντρικών προσώπων του κινήματος, στην σελ. 24 αναφέρει τούτα τα προφητικά :

«...Η Αριστερά θα παίξει το ρόλο της μόνον εφ' όσον διευρύνει σημαντικά τον σημερινό χώρο επιρροής της  και προσλάβει στην συνείδηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων τον χαρακτήρα κόμματος εξουσίας. Μία τέτοια διαδικασία δεν μπορεί παρά να περάσει μέσα από την βαθμιαία επικράτηση των ιδεών της Ανανέωσης και την προσαρμογή όλης της Αριστεράς στις πραγματικότητες της εποχής μας».

Άποψη διαχρονική, που μπορεί να βρει εφαρμογή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Εδώ μπορεί κανείς να διακρίνει ένα είδος βολνταρισμού στην Αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη την προεκλογική περίοδο, όταν είχε... κολλήσει στην πιθανότητα, αν όχι  βεβαιότητα, ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχόταν την προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής.

Κι αντί αυτού όλοι βλέπαμε τις απαξιωτικές συμπεριφορές στελεχών του, με πρώτον τον αρχηγό του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε ευθεία γραμμή με το ΚΚΕ, που μιλούσε για αριστερή κυβέρνηση... μούφα, συμπαρατασσόμενα τα δύο κόμματα στην αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή με την χειρότερη Δεξιά του  Μητσοτάκη  και ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στην ανάγκη της συνεργασίας της Αριστεράς, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις!

Αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας εκ των υστέρων, «εμείς κοιτούσαμε τη χώρα κι αυτοί το χωράφι τους». Το αποτέλεσμα ήταν να λεηλατηθεί ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς που αγνόησαν τον κίνδυνο επανόδου της Δεξιάς με την ευγενική συνδρομή  τους, όπως και των φιλικών της ΜΜΕ!

Αλλά ποιο ήταν το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία μαζί του; Δεν ήταν αυτό που στο κοντινό παρελθόν είχε αποτελέσει δεκανίκι στην συγκυβέρνηση της Δεξιάς του Σαμαρά και ο σημερινός αρχηγός του ήταν Γραμματέας του κόμματος με πρόεδρο τον συγκυβερνήτη Βαγγ. Βενιζέλο και ισχυρή παρουσία του Γιωργάκη Παπανδρέου, που υπήρξε ο... οικοδεσπότης εισόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην χώρα μας μετά από έναν αιώνα απουσίας δανειστών και την δέσμευσε με χρέη υπέρογκα, που πληρώνει ο ελληνικός λαός; Και που την έβγαλε από τα μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε με την συνδρομή του λαού να διευθετήσει το χρέος και να αφήσει 37,5 δισ. ευρώ για να ελαφρύνουν οι δανειστές τα επιτόκια κινδύνου που μας φόρτωναν;

Αυτά πρέπει να γίνουν μέρος της πολιτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών της 25ης Ιουνίου και να γίνουν κατανοητά τα λάθη που πράξαμε ως κόμμα, καθώς καλλιεργήθηκε ο εφησυχασμός, παρόλο που στοιχεία έδειχναν ότι κάποιες ανησυχητικές υπόγειες διεργασίες λάβαιναν χώρα.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντομεύσει το χρόνο ανάλυσης των λαθών και να ριχτεί το κόμμα  στη δουλειά, στο πλευρό των πολιτών που ανησυχούν για τις εξελίξεις, όπως ξέρουν οι Αριστεροί να κάνουν πάντοτε σε στιγμές δοκιμασίας.

Η πιο ακραία Δεξιά που προέκυψε σκοπεύει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα  και μέσα από αυτό να ιδιωτικοποιήσει τα νοσοκομεία, την υγεία γενικότερα, την παιδεία, την συνταξιοδοτική ασφάλιση, τα Δημόσια ταμεία κοντά στην ΔΕΗ  και στην ενέργεια, στο ξεσπίτωμα 700 χιλ. δανειστών, πρ΄της κατοικίΑς, και ότι ακόμη παραμένει ως δημόσια περιουσία: 

Ο χρόνος δεν περιμένει , πρέπει να επισπεύσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: