ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Έγκλημα Μητσοτάκη: Χιλιάδες επαγγελματίες εκτός ΕΦΚΑ!


Απαράδεκτη η απώλεια της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από 1η Ιουνίου, που πλήττει την μικρομεσαία επιχείρηση

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, για την επιβολή του σκληρού μέτρου είσπραξης καταβολών από τον ΕΦΚΑ επί ποινή άρνησης να δώσει ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους επαγγελματίες αδυνατούν, μετά από επιβολή δεκαετούς οικονομικής κρίσης, να καταβάλουν τις εισφορές τους.

Χιλιάδες επαγγελματίες της μικρομεσαίας τάξης, που ο Μητσοτάκης υπόσχονταν ότι θα την στηρίξει, θα βρεθούν από την αρχή του επόμενο μήνα χωρίς φάρμακα και γιατρό. Κυριολεκτικά θα εξωπεταχτούν  από το σύστημα.

ΚΙ αυτό είναι μέτρο που αφορά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ο ΕΕΣΠ ζητά να δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι αδυνατούντες στις υποχρεώσεις τους.

Σε ανακοινωσή του αναφέρονται τα παρακάτω:  

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπορικών και γενικά επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών έχουν υποστεί βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας και του τελευταίου κύματος ακρίβειας σε ενέργεια και πολλά αγαθά.

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα χιλιάδες συνάδελφοι από την 1 Ιουνίου χάνουν το  θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εφ’ όσον έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να αποκλείονται για οποιοδήποτε λόγο συμπολίτες απ’ αυτό.

Ζητάμε άμεσα να δοθεί παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ και να δοθεί  δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων σε τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Ζητάμε άμεσα λύση».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: