ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Συμμετοχή του Φ. Ζαΐμη στο 8ο EUSAIR Forum στο Σεράγεβο

Ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, θα συμμετέχει εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη CPMR στο 8ο EUSAIR Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Μαΐου 2023 στο Σεράγεβο (Βοζνία-Ερζεγοβίνη).

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί επάνω στο θέμα: «Κυκλική οικονομία και διαχείριση υδάτινων πόρων», παρουσιάζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην ίδια συνεδρία θα μιλήσουν επίσης ο Massimo Seri, Δήμαρχος Fano (Ιταλία), Πρόεδρος FAIC, ο Fuad Hadžikadunić, Αντιπρύτανης Επιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ζένιτσα (Β-Ε) - Προεδρία UniAdrion,

ο  Σταύρος Καλόγνωμος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR - Συντονιστής AI-NURECC PLUS, η Ελένη Χατζηγιάννη, ΓΔ MARE, η Stefania Leoni, Περιφέρεια Emilia-Romagna (Ιταλία) – Συντονισμός του δικτύου Ευρωπαϊκές πολιτικές/Έρευνα ελκυστικότητας ART-ER, η  Jelena Stjepčević, Δήμος Κότορ (Μαυροβούνιο), η  Vedad Suljić, Διευθύνων Σύμβουλος της CETEOR (Β-Ε) Κέντρο για Οικονομική, Τεχνολογική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη και η Έλενα Τζεντιλίνη, Expert σε έργα κυκλικής οικονομίας-Progetto Arcadia.

Ο κ. Ζαΐμης, θα συμμετέχει επίσης στη συνεδρία που θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό έργο Interreg ADRION “TRIBUTE” (Ολοκληρωμένες και Καινοτόμες δράσεις για την αναβάθμιση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας) σε διακρατικό δίκτυο ενδιαφερόμενων μερών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μέρος του δικτύου του έργου. Στην ίδια συνεδρία θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, το Δήμο του Maribor, (Σλοβενία), AMAT- Μιλάνο (Ιταλία), την  Tplan Consulting (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ (Κροατία), το Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής-Ιονίου (FAIC), το Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, το Ceteor, Σεράγεβο κ.ά.

Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχει η δυνατότητα συναντήσεων με διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη της EUSAIR με κύριο στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση συνεργασιών στο πλαίσιο της Μακρο-περιφερειακής Στρατηγικής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (European Union Strategy for Adriatic Ionian Region - EUSAIR) και τη διεκδίκηση μελλοντικών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg ADRION.

Δεν υπάρχουν σχόλια: