ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Σεράγεβο

Ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στο 8οEUSAIRForum, το οποίο πραγματοποιήθηκεστις 23-25 Μαΐου 2023 στο Σεράγεβο (Βοσνία και Ερζεγοβίνη).

Συγκεκριμένα συμμετείχε στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου AI-NURECCPLUS μιλώντας για  την «Κυκλική Οικονομία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων» παρουσιάζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναφορά έγινε επίσης και στην  Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την Μακροπεριφερεια Μεσογείου και τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Με ιδιαίτερη χαρά εκπροσώπησα την ΠΔΕ αλλά και την CPMR ως αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, σε μια σημαντική συνεδρία στο Σεράγεβο που αφορά την μακροπεριφέρεια και την συνεργασία στην Αδριατική-Ιόνιο. Ήδη η ΠΔΕ έχει διασφαλίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα συνεργασίας (ADRION) σε θέματα περιβάλλοντος και γαλάζιας οικονομίας που αφορά δήμους και περιοχές στην περιφέρειά μας. Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται σε αγαστή συνεργασία με τα Επιμελητήρια και την Ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής μας και αφήνει σαφές αποτύπωμα όχι μόνον στην περιοχή μας αλλά και τεχνογνωσία στους εμπελκόμενους φορείς», επισημάνε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης.

 

Εγκρίθηκε το έργο Περιφέρεια 4.0

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο το καινοτόμο έργο «Η 4Η Βιομηχανική Επανάσταση στην Κεντρική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Πιλοτική Εφαρμογή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Περιφέρεια 4.0)» κατόπιν μακράς προετοιμασίας και στρατηγικού σχεδιασμού που ξεκίνησε με κοινή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μ. Σταυριανουδάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμη.

 

Για  να καταβληθούν πληρωμές δικαιούχων σε δράσεις του ΠΑΑ

Αίτημα για τη διάθεση πιστώσεων ύψους 3,8 εκ. ευρώ κατέθεσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου οι πληρωμές δικαιούχων δύο δράσεων να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Ειδικότερα,   υποβλήθηκε αίτημα για  διάθεση πίστωσης ύψους  3εκατ ευρώ  που αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης στο πλαίσιο της πράξης «Υπομέτρο 4.1 Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, Δράσεις 4.1.1 & 4.1.3, Περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και αντίστοιχα 800.000 ευρώ  για την δράση  «Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" του ΠΑΑ 2014-2020.

«Δεδομένου ότι πλέον οι πληρωμές των δικαιούχων γίνονται με ταχείς ρυθμούς, ζητάμε να μας εγκριθούν οι πιστώσεις που μας αναλογούν για το τρέχον διάστημα, ώστε να συνεχίσουμε τις πληρωμές απρόσκοπτα» εξηγεί ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, επισημαίνοντας την αποδοτικότητα των υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: