ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Συλλυπητήρια μηνύματα ΠΑΣΟΚ για το Θεόδ. Πάγκαλο

 

«Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες» ανήγγειλε η οικογένειά του!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες. 
Καλό ταξίδι λατρεμένε μας.  Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη».

Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδ. Πάγκαλο, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 84ετών, απευθύνει ο πολιτικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ και ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για έναν πολιτικό που άφησε «ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή με τους άοκνους αγώνες του για τη δημοκρατία» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τη σύζυγο και τα παιδιά του Θ. Πάγκαλου.

«Ήταν από τις ηγετικές μορφές του φοιτητικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, μέσα από τη δράση του στη Νεολαία Λαμπράκη, στην Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) και στην παραδοσιακή Αριστερά» σημειώνει ο ίδιος προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι από το 1981 έως το 2012 «προσέφερε με σθένος, ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες του από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης και είχε ξεχωριστή συμβολή στην ισότιμη και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι Θεόδωρος Πάγκαλος «πορεύτηκε από πολύ νέος μέσα στην Ιστορία», προσθέτει ότι «εισήλθε στο τοπίο της Mεταπολίτευσης έχοντας ήδη συσσωρεύσει γνώσεις, ακαδημαϊκούς τίτλους και πολιτικές εμπειρίες κυρίως από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς. Ταίριαζε στον στρόβιλο του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε από την πλευρά του για τον θάνατο του Θ. Πάγκαλου ότι «υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος» σημειώνοντας ότι «η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε από την πλευρά του ότι «ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του».

Ως μία «προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή» χαρακτήρισε τον Θ. Πάγκαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «για παραπάνω από μισό αιώνα, υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του. Ως στέλεχος της Αριστεράς προδικτατορικά, αλλά και ως υπουργός, αργότερα, πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σημείωσε ότι «ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε αναμφίβολα μία ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και ειδικότερα της μεταπολίτευσης». 

Τέλος, συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο νυν πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ιωάννης Σαρμάς, η οποία θα διενεργήσει τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: