ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Τραγωδία με εκπαιδευτικό Phantom νότια της Ανδραβίδας

Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, συγκυβερνήτης. (Φωτ. ΓΕΑ)

 

Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας, αγνοούμενος ο κυβερνήτης  - Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ. κήρυξε ο Υπ. Άμυνας!

Αεροπορική τραγωδία με θύματα δύο μέλη της 17 Πτέρυγας Μάχης μετά την πτώση για ανεξήγητους λόγους πολεμικού αεροσκάφους της Πτέρυγας, σήμερα Δευτέρα, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας,  το πρωί 25 ναυτικά μίλια και 8 δυτικά του Κατακόλου. Το διθέσιο F-4 εκτελούσε εκτελούσε εκπαιδευτικό σενάριο, πραγματοποιώντας πτήση «χαμηλής ναυτιλίας» (300 πόδια/100 μέτρα) σε ζεύγος με ακόμη ένα αεροσκάφος ίδιου τύπου. Για αυτό και υπήρξε άμεσος εντοπισμός του σημείου πτώσης. Σημειώνεται ότι αρχικές πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ έκαναν λόγω τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος.

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Φάντομ μετά τον συναγερμό που  σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί, ενώ δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού (σ.σ. που ήδη εντοπίστηκε νεκρός), στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Το ΓΕΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε νεκρός ο ένας εκ των δύο χειριστών που επέβαιναν στο F4 Phantom. Πρόκειται για τον 29χρονο συγκυβερνήτη Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες για τον έτερο 31χρονο κυβερνήτη Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Παράλληλα οι έρευνες θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα η αρχική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανέφερε: «Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117 ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Στην περιοχή επιχειρούν 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή και 2 ιδιωτικά σκάφη.

Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει οι δύο χειριστές του Phantom F-4 δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος που κατέπεσε στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: